Dve i po decenije Optike Grujić

Postavljeno: 09.01.2021

Kruševljanin Radisav Grujić će 20. januara proslaviti dvadeset i pet godina porodičnog biznisa u prodavnici Optika na ulazu u zgradu Kulturnog centra na Trgu mladih u Lazarevom gradu. Radnju vode on i supruga Slavica, a nedavno im se pridružila i kćerka Kristina, diplomirana ekonomistkinja. Sin Nikola je odlučio da se bavi informatikom

Školovao sam se u Zagrebu. U Kruševcu sam počeo da radim u nekadašnjoj radnji kod Fontane 15. novembra 1974. godine. Nekako, još kao dečak, interesovao sam se za naočare i od starijih kolega praktično sam, posle školovanja, svakodnevno učio kako se  radi – seća se Radisav Grujić.

Poput mnogih drugih majstora tog doba i Grujić je poželeo da započne privatni biznis. Supruga Slavica ga je podržala.

–  Bilo je drugačije vreme. Razumljivo, imali smo zadatak da iškolujemo kćerku i sina. To je i bilo presudno što smo želeli nešto više od onog što imamo – svedoči Slavica.

Vrsni poznavalac ovog zanimanja, Radisav ističe da ima izuzetno dobru saradnju sa PIO fondom i Zavodom za socijalno osiguranje i da je to veoma važno za uspešan rad i zadovoljstvo klijenata.

Kristina i Nikola uvek su podržavali roditelje. Školovanje im je bilo u prvom planu.

Ja sam po diplomiranju na Ekonomskom fakultetu odlučila i pridružila se roditeljima. Brzo sam shvatila šta mi valja činiti i dobro mi je – kaže Kristina.

Nikola je, pak, zaljubljenik u informatiku i smatra da će mu u ovom poslu biti najbolje, a ako ne bude, kaže, lako će se pridružiti roditeljima.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top