Božićni paketići Čarapanskog srca stigli do dece i mladih

Postavljeno: 09.01.2021

Uprkos novoj korona realnosti, zabrani okupljanja i epidemiloškim merama humanitarno udruženje “Čarapansko srce” uspelo je da organizuje onlajn Božićnu humanitarnu akciju. Napravilo je i dostavilo paketiće za pedesetoro dece i mladih među kojima je većina sa invaliditetom i smetnjama u razvoju

U Udruženju, koje se prvenstveno bavi inkluzivnim aktivnostima te pomaže deci sa invaliditetom i smetnjama u razvoju, napominju da mere distance i izolacije ne mogu da spreče ljubav, humanost i plemenitost.

– Organizovanje onlajn humanitarnih donacija se znatno razlikuje od aktivnosti koje smo imali pre pandemije virusa Kovid – 19. Uz Božju pomoć i pomoć divnih, humanih ljudi na čemu smo neizmerno zahvalni, uspeli smo da se izborimo sa tim „korona“ izazovom i da poštujući sve epidemiološke mere i socijalnu distancu, fizički kontakt svedemo na minimum i kao humanitarno udruženje umesto dodele, u novoj korona realnosti organizujemo dostavu 50 Božićnih paketića – kaže zamenica predsednice Čarapanskog srca Snežana Popović.

Za Anu Ristić, majku deteta koje je darivano, poklon je mnogo više od znaka pažnje.

– U trenucima socijalne izolacije i zabrane okupljanja, kada nema ni inkluzivnih radionica koje inače veoma prijaju našoj deci ovakva pažnja mnogo znači. Posebno je lepo to što su članovi Udruženja Čarapansko srce prilikom pripreme paketića mislili na to šta svako dete voli i čemu se raduje – kaže ona.

Jedna od članica Udruženja Milena Popović, čija deca nemaju smetnje u razvoju, a koja učestvujući u svim radionicama doprinose stvaranju inkluzivne priče Čarapanskog srca, podseća na stihove koji najbolje opisuju rad Udruženja.

– U času kada nam je bliskost zabranjena, kao što se kaže u našoj pesmici, Čarapansko srce svu decu zove da ljubavlju svojom jedni druge zagrle. Jer svi smo mi isti, za isto stvoreni, bez razlike rastemo, u radosti živimo – navodi ona.

Ova Božićna humanitarna akcija je sprovedena uz blagoslov Eparhije kruševačke.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top