Dramatričan skok obolelih od kovida 19 bez novih testiranja

Postavljeno: 19.07.2020

Današnji presek stanja u zvaničnoj statistici pokazuje da je u poslednja 24 sata broj inficiranih novim korona virusom u Rasinskom okrugu povećan za 43. Istovremeno, već danima se broj ukupno testiranih od početka epidemije ne menja, što govori da su današnji rezultati plod testiranja od pre nedelju i više dana. Zato i dnevne podatke o porastu zaraženih treba uzeti sa svešću da je reč o rezultatima koji su kasnili i po desetak dana

Najviše novozaraženih je u Kruševcu, njih 20, tako da sada ukupan broj obolelih od kovida 19 u našem gradu iznosi 445. 

Posebno je visok broj novozaraženih u opštini Aleksandrovac u odnosu na broj stanovnika. Tamo je u prethodna 24 sata registrovano 16 novih slučajeva kovid pozitivnih. Sada je ukupan broj obolelih u ovoj opštini 134.

Po tri nova slučaja oboljevanja beleže Brus i Ćićevac. U Brusu je sada 72-je građana zaraženo korona virusom od početka epidemije, dok je u Ćićevcu taj broj 21. 

Jedan novi slučaj infekcije ima Varvarin u kome je od početka epidemije korona virusom zaraženo 30 građana, a bez novih slučajeva je jedino Trstenik sa ukupno 17 zaraženih. 

Na infektivnom odeljenju kruševačke bolnice broj hospitalizovanih nepromenjen je u odnosu na jučerašnje podatke – 79, nije promenjen ni broj izlečenih – 392, a isti je i broj testiranih od početka epidemije u Rasinskom okrugu – 6569. 

N.B.

Ostale vesti

back-to-top