Direktorka PU “Nata Veljković” reagovala na zloupotrebe dvorišta gradskih vrtića

Postavljeno: 18.05.2020

Nakon što je kruševacgrad na svojoj Fejsbuk stranici objavio fotografije smeća i praznih flaša nakon “divljanja” nezvanih noćnih posetilaca dvorišta vrtića “Leptirić” i “Lane”, oglasila se i driketorka ustanove “Nata Veljković”, Vesna Živković” pismom u kome apeluje na ove mlade ljude da ne koriste dvorišta vrtića za svoja noćna druženja, a sve sugrađane da kad ih vide, ovakve “neprimerene radnje” prijave nadležnima 

Vrtići su oduvek bili simbol  najlepših osećanja u vezi sa odrastanjem i detinjstvom, zar nije tako? Složićete se da,  kao društvo, svi zajedno imamo podeljenu odgovornost za svu našu decu koja u ovom gradu odrastaju. PU “Nata Veljković” je nebrojeno puta dokazala i opravdala svojim primerom da to zaista i treba da bude tako – navela je u svom pismu našoj redakciji Vesna Živković, podsećajući da je i u ovim kriznim vremenima naša predškolska ustanova podigla nivo usluge do maksimuma. 

Zato nas je ono što nas je dočekalo u dvorištu vrtića „Lane“ neprijatno iznenadilo. Iskreno i od srca molim sve sugrađane koji primete bilo kakve neprimerene radnje u okolini i dvorištima vrtića na teritoriji celog grada da pozovu nadležne službe da se ovakvi nemili prizori ne bi više dešavali.

Živković je apelovala na sve građane da  vreme za svoja druženja na ovaj način, ne sprovode u dvorištima vrtića i škola, jer “roditelje, a naročito decu ova dešavanja uznemiruju”.

Molim vas čuvajte sliku detinjstva onakvom kakva zaista jeste, čista i iskrena i nemojte je ružiti deci koja tek ovaj svet upoznaju. Ne zaboravite da smo mi odrasli model ponašanja mladim generacijama i potrudite se da date dobar primer – poručila je u pismu Vesna Živković, direktorka PU “Nata Veljković”.

Podsetimo, reporteri kruševacgrada fotoaparatom su zabeležili kako je u nedelju ujutro, nakon što se tu prethodne noći okupila grupa mladih, izgledalo dvorište pomenutih vrtića. 

Uz napomenu da će spremačice to srediti pre dolaska dece, postavili sni i ptanja da li je ovo znak da bi nadležni, policija i komunalna policija trebalo da spreče noćna okupljanja mladih u dvorištima vrtića i zašto roditelji ne znaju gde su im noću deca, pogotovu ako su maloletna.

Ostale vesti

back-to-top