Danas poslednje zasedanje Skupštine grada u ovoj godini

Postavljeno: 24.12.2021

 

Odluka o budžetu za 2022. godinu jedna je od osamdesetak tačaka dnevnog reda 11. sednice lokalnog parlamenta u Kruševcu, poslednje u ovoj godini. Pred odbornicima su danas i Program razvoja grada i čitav set urbanističkih planova, kao i programi rada javnih preduzeća i ustanova. Skupštinsko zasedanje se održava u Beloj sali Kulturnog centra

Prema predlogu odluke o budžetu o kojoj će se odbornici izjašnjavati na današnjoj Skupštini, u gradsku kasu će se u narednoj godini sliti oko 5,32 milijarde dinara.

Planirani budžetski prihod za 2022. godinu veći je za 6,7 odsto u odnosu na ovogodišnji. Sastoji se ustupljenih i izvornih prihoda budžeta u iznosu od 3,97 milijardi, nenamenskih i namenskih transfernih sredstava iz budžeta Republike Srbije u iznosu od 513 miliona i planiranih primanja od prodaje zemljišta u iznosu od 354 miliona dinara. Takođe, i od prenetih sredstava iz ove godine u visini od oko 360 miliona.

Osim o budžetu, članovi gradskog parlamenta danas će se izjašnjavati i o Programu razvoja Kruševca za 2022. i projekcijama Programa za naredne dve godine, lokalnim komunalnim taksama, Lokalnom akcionom planu zapošljavanja, te kupovini automobila za potrebe grada u iznosu od 15,5 miliona dinara.

Etički kodeks ponašanja funkcionera i Kodeks ponašanja službenika Gradske uprave takođe će biti tema današnjeg skupštinskog zasedanja, a pred odbornicima će se naći i desetak planova generalne i detaljne regulacije, ali i predlog izmena i dopuna Prostornog plana grada Kruševca.

Usvajaće se i Program otuđenja gradskog građevinskog zemljišta, koji sadrži više od 25 parcela pripremljenih za prodaju u narednoj godini, pretežno na lokaciji Stari aerodrom. Ukupna površina parcela je blizu osam hektara.

Na današnjem zasedanju razmatraće se i programi poslovanja javnih preduzeća i ustanova, te Program korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine, a odbornici donose i odluku o izradi murala posvećenog Veri Nikolić.

N.B.

 

Ostale vesti

back-to-top