Dan pešačenja i ove godine: U zdravom telu…

Postavljeno: 06.09.2021

Manifestacija i kampanja “Dan pešačenja” predstavlja centralnu ovogodišnju akciju u koju će 11. septembra biti uključeno više od 100 klubova i organizacija Planinarskog saveza Srbije, uljučujući i kruševački Planinarsko sportski klub Jastrebac

 Prošle godine, akcija je održana na Jastrepcu, gde je stotinak planinara i ljubitelja prirode sa sertifikovanim vodičima pešačilo četiri staze različite dužine i uspona, a osim Kruševljana učestvovali su i članovi Planinarskog kluba iz Kikinde kao gosti.

Kako nas je obavestio predsednik Planinarsko sportskog kluba Jastrebac Ljubiša Zdravković, Dan pešačenja će se i ove godine odvijati paralelno gotovo u celoj Srbiji. Prethodnih godina akcija je okupila preko 17.000 ljudi u 68 gradova i opština, koji su sa svojim planinarima podelili radost pešačenja i aktivnog boravka u prirodi.

– Želimo da uputimo poziv javnosti da se tog dana pokrene i napravi KORAK BLIŽE ZDRAVLJU i apsolutno je nebitno da li se prepešači 100 metara ili cela predviđena staza. U stvari, želimo da se pešačenje pretvori u stvarno dobru naviku koja ima ogroman značaj za fizičko i mentalno zdravlje naših sugrađana, a posebno u borbi za jačanje imuniteta! – poručuju iz PSK Jastrebac.

Kruševljani koji žele da se uključe u akciju su pozvani da se okupe 11. septembra u 10 sati na parkingu tržnog centra Roda, gde je početak staze koja se nastavlja Bruskim putem do Slobodišta. Nakon toga staza prolazi kroz Pakašničku šumu i završava se u parku Bagdala.

S.M.

Foto: Sa prošlogodišnjeg Dana pešačenja na Jastrepcu

Ostale vesti

back-to-top