Cveće i slatkiši za srećne praznike mališana iz Doma „Jefimija“

Postavljeno: 29.04.2021

Kreativno udruženje „Asteri“ iz Kruševca je, u želji da pred praznike obraduje male stanovnike Doma za decu i omladinu „Jefimija“, doniralo ukrasno saksijsko cveće, cvetne aranžmane za dekoraciju hola ove ustanove i slatkiše za njene stanare

– Ova donacija nam mnogo znači, pogotovo zato što dolazi u vreme praznika. Dobili smo cveće i cvetne aranžmane, kao i male poklončiće, slatkiše i još neke sitnice koje su devojke iz udruženja Asteri napravile za naše korisnike i tako im ulepšale uskršnje praznike – rekla je Nataša Maksimović, direktorka Doma za decu i omladinu „Jefimija“ primajući poklone od Kreativnog udruženja „Asteri“.

U Domu je trenutno 22-je mališana, 13 dečaka i devet devojčica, a direktorka podseća da Dom među korisnicima ima i studente, ali da su oni sada na fakultetu i u studentskim domovima i da zbog trenutne epidemiološke situacije nisu mogli da dođu.

Kada je naša ekipa stigla na ovaj događaj, mali stanovnici „Jefimije“ su se već gostili slatkišima iz čarobne torbe Udruženja „Asteri“. Jelena Lazić, jedna od osnivačica Udruženja, podsetila nas je da „Asteri“ postoji nešto više od godinu dana i da je prvenstveno usmereno na humanitarni rad i decu. Tako su i izabrale da obraduju baš mališane iz „Jefimije“.

– Poželele smo da deci iz Doma uveličamo praznik, pa smo im donele 27 velikih saksija balkonskog cveća, donele smo i malo uskršnjih medenjaka, napravile smo i papirne cvetove koji su sada najpopularniji za dekorisanje prostora….Ništa od toga ne bismo mogle da nije Kruševljana i Kruševljanki koje svakodnevno dolaze kod nas i kupuju ono što mi pravimo – rekla je Jelena, zahvaljujući se sugrađanima što su, kako kaže, shvatili čime se udruženje bavi.

Inače, Kreativno udruženje „Asteri“ sredstva prikuplja pravljenjem i prodajom dekorativnih predmeta od različitih materijala, promovišući ručnu radinost nasuprot poplavi komercijalnih proizvoda. Svoj radni i izložbeni prostor imaju u ulici Nikole Tesle u blizini restorana Konak i sve više naših sugrađana nalazi put do njega. Među planovima koje nam je Jelena Lazić otkrila, je i veliki poduhvat koji pripremaju u susret jubileju grada.

– Reč je o nečem potpuno novom u ovom delu Srbije, nečem što trenutno ni Beograd nema, a to su cvetomati. Planiramo da ih postavimo posle 10. juna, pred obeležavanje 650. godišnjice Kruševca. Potrudićemo se da budu baš na rekonstruisanom Trgu i da se povežemo sa još nekim humanitarnim organizacijama i na taj način skupimo još više novca, jer svako ko kupi cveće iz cvetomata, automatski će donirati sredstva za decu Kruševca – objašnjava Jelena.

U planu Udruženja je i realizacija radionica za papirne cvetove, projekat za koji je finansijski podržao grad Kruševac, a jedna od njih će biti održana i u Domu „Jefimija“.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top