Biblioteka u susret jubileju

Postavljeno: 04.06.2021

Narodna biblioteka u Kruševcu pripremila je brojne sadržaje za sugrađane kojima će obeležiti jubilej 650 osnivanja Grada. Za mlade je organizovan nagradni literarni konkurs i kviz “Da li znaš odgovor da daš” na kome su mogli da pokažu svoje znanje o Kruševcu. U planu su brojne radionice, gostovanja pisaca i izdavača, ali i postavljanje izložbe “650 godina istorije grada na polici za knjige” kažu iz ove ustanove

– Pripremili smo raznovrstan i bogat program povodom jubileja. Imali smo literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola, odziv je bio fenomenalan, stiglo je preko 150 radova. Za decu različitog uzrasta smo organizovali i kviz o Kruševcu i Kruševljanima. Glavna aktivnost ovog meseca biće postavljanje izložbe “650 godina istorije grada na polici za knjige” i adaptacija zavičajnog odeljenja. To je projekat koji sufinansira Ministarstvo kulture – navodi Snežana Nenezić direktorka Narodne biblioteke u Kruševcu.

Ljubitelji književnosti će ovog meseca moći da uživaju u gostovanjima značajnih srpskih književnika.

– Ugledni pisac, dobitnik NIN-ove nagrade i direktor Narodne biblioteke Srbije, Vladimir Pištalo nam dolazi u posetu 23. juna. Narednog dana ugostićemo izdavačku kuću “Agora” na čelu sa Nenadom Šaponjom koji je izdavač i književnik. U junu će biti predstavljena i naša knjige “Mašina za čitanje”, koja je takođe projekat koji je prošle godine finansiralo Ministarstvo kulture – najavljuje direktorka.

U junu nas očekuju radionice, multimedijalna izložba uz katalog i podela promo materijala na Trgu.

– Neće sve biti gotovo do Vidovdana, deo aktivnosti će biti realizovan i tokom leta. Očekuju nas i postavljanje polica i adaptacija odeljenja – najavljuje direktorka.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top