Badnjak u gradskoj kući

Postavljeno: 06.01.2021

U prisustvu rukovodstva Grada Kruševca i Eparhije kruševačke, gradonačelnica Jasmina Palurović danas je unela Badnjak u zgradu Gradske uprave. -Neka božićne poruke mira, ljubavi, nade, uzajamnog poštovanja i razumevanja ispune vaše domove i budu nadahnuće za godinu pred nama – poručila je gradonačelnica čestitajući božićne praznike svim građanima pravoslavne veroispovesti

Osvećenje badnjaka u Gradskoj upravi obavio je sekretar Episkopa kruševačkog, protojerej-stavrofor Dragi Veškovac sa starešinom Crkve Lazarice, sveštenikom Željkom Markovićem. Dragi Veškovac je gradonačelnici i njenim saradnicima preneo pozdrave i blagoslov vladike Davida i poželeo uspešnu i blagoslovenu godinu svim pravoslavnim vernicima i da uz miris sveće i molitve proslave Božić sa svojim najbližima.

Gradonačelnica Jasmina Palurović pozdravila je vladiku i poželela mu zdravlje i nastavak dobre saradnje, a čestitke je uputila svim građanima koji praznuju pravoslavni Božić:

– Neka božićne poruke mira, ljubavi, nade, uzajamnog poštovanja i razumevanja ispune vaše domove i budu nadahnuće za godinu pred nama. Najradosniji od svih hrišćanskih praznika podseća nas na važnost međusobnog uvažavanja, tolerancije i solidarnosti. Želim da u zdravlju i sreći započnemo godinu i da nastavimo da gradimo Kruševac zajedno sa našim građanima – rekla je gradonačelnica.

Ceremoniju unošenja i osvećenja badnjaka u Gradsku upravu, pratio je i nastup crkvenog hora Sveti knez Lazar.

Izvor i foto: krusevac.rs

Ostale vesti

back-to-top