Baba Marta vratila zimsko održavanje puteva

Postavljeno: 23.03.2021

Sneg koji je tokom jučerašnjeg dana neprekidno padao u pojedinim delovima našeg grada, vratio je angažovanje zimske službe održavanja na magistralnim i lokalnim saobraćajnicama. Povremene snežne padavine moguće i tokom dana i noćas, a razvedravanju i skoku temperatura možemo se nadati od četvrtka, 25. marta

Snežni pokrivač od blizu 20 santimetara „zaogrnuo“ je podjastrebačka sela, ali i naselja na prilazima Kruševcu iz pravca Beograda. Zbog toga je zimskoj službi Kruševacputa iz gradske uprave izdat nalog za angažovanje polovine zimskih kapaciteta, dok su službe JKP Kruševac stavljene u stanje pripravnosti, kako bi u slučaju niskih temperatura i stvaranja poledice, posipanjem solju intervenisali na gradskim ulicama sa usponom, kružnim tokovima i raskrsnicama.

Prema podacima nadležnih, kolovozi na području grada Kruševca su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm, a vozila su na čišćernju snega radila su na putevima u naseljenim mestima Modrica, Dvorane, Mala Reka, Zubovac, Rosica, Zebica, Srndalje, Belasica, Pozlata, Veliki Šiljegovac, Boljevac – Samar, kao i na opštinskim putevima u naseljima Makrešane, Dedina, Tekije, Kapidžija, Jošje, Dobromir, Manastir Đunis i Bogorodica.

Zbog najavljenih niskih temperatura, putari upozoravaju na mogućnost pojave mestimične
poledice i magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Prognoza meteorologa je da će danas i sutra (sreda) biti promenljivo oblačno, prohladno i vetrovito uz smenu sunčanih intervala uz povremenu kišu ili sneg. Od četvrtka do kraja perioda sve toplije i u većini dana pretežno sunčano, a prolazna naoblačenja očekuju se 28. i 30.marta s kratkotrajnom kišom u nižim predelima i sa slabim snegom na visokim planinama.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top