Anime kviz u Gnezdu

Postavljeno: 13.11.2021

Večeras, u Gnezdu, neformalno udruženje mladih „Rtaći iz Kićblona“ organizuje prvi anime kviz u našem gradu. Petnaestoro takmičara nadmetaće se za nagrade različite vrednosti

-Kviz je zamišljen po sistemu sedam rundi, sa nejednakim brojem pitanja. Runde su takođe različite težine. Broj pitanja varira od runde do runde i biće ih između 3 i 20 – rekla je Katarina Dragonjić iz neformalne grupe „Rtaći iz Kićblona“.

Tri glavne nagrade vezane su za anime i ljubiteljima ovog žanra svakako će se svideti. U pitanju su mange, pa je tako prva nagrada The Driffting Classroom, druga Asadora! i Sneeze, a treća ArtBook.

-Može da se desi da bude više od 15 učesnika, jer neki još uvek razmišljaju. Ovo večeras je najava za sledeći anime fest, koji bi trebalo da se održi u januaru za vreme raspusta – dodaje ona.

Ovo je deo programa koji se povodom četvrtog rođendana Alternativnog kulturnog centra „Gnezdo“ održava u tom prostoru.
Podećamo, Anime kviz organizuje se po konkursu „Šta nam teško“ koji sprovode Mladi istraživači Srbije u partnerstvu sa Pokretom gorana Vojvodine, CeGraD-om iz Obrenovca, TIM 42 iz Leskovca, GM Optimist iz Gornjeg Milanovca uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.
S.M.

 

Ostale vesti

back-to-top