Aleksandar Čotrić – Podržavajući Vučića, podržavamo svoj program

Postavljeno: 01.04.2016

Potpredsednik Srpskog pokreta obnove, Aleksandar Čotrić rekao je na konferenciji za novinare GO SPO u Kruševcu , da ta stranka nije zainteresovana za funkcije i fotelje, da ni do sada nisu imali nijedno ministarsko mesto niti bilo koje druge funkcije u izvršnoj vlasti, te da time što podržava politiku Aleksandra Vučića, SPO zapravo podržava svoj program, svoju istoriju

Uz podsećanje da Srpski pokret obnove od 2012.godine u parlamentu podržava politiku Aleksandra Vučića i da su bili partneri i na prethodnim parlamentarnim izborima održanim 2014.godine, Čotrić je kazao da je jedini motiv za to “želja da se Srbija istinski preobrazi na bolje”.

Naveo je da SPO pre svega podržava opredeljenje da Srbija postane ravnopravna članica Evropske unije, te da je i za to da Srbija ima najbolje moguće odnose sa Rusijom i Kinom i svim drugim značajnim zemljama sveta.

Kazao je da njegova stranka podržava politiku da se izgradi stabilnost u regionu, da se ostvari proces pomirenja sa narodima bivše Jugoslavije, “pre svega sa bošnjačkim narodom sa kojim Srbi žive zajedno kako u Srbiji, tako i u Bosni i Hercegovini”.

Kao bitno naveo je i podršku borbi protiv kriminala i korupcije, te “borbi za bolje životne uslove za svakog građanina u Srbiji, za više radnih mesta, veće plate i penzije, samim tim i za veći životni standrard”.

Prema njegovim rečima, SPO će nakon izbora posebno insistirati na razvoju srpskih sela, odnosno, na razvoju srpske poljoprivrede koja bi, kako je rekao, trebalo da postane lokomotiva našeg razvoja.

Insistiraće se, kako je kazao, i na decentralizaciji i regionalizaciji Srbije, na prenošenju nadležnosti i budžetskih sredstava na opštine i gradove, u meri većoj nego što je to bilo do sada, a sa ciljem da se zaustavi raseljavanje iz nerazvijenih delova Srbije.

Nigde ne vodi politika da se Srbija metropolizuje, da idemo ka tome da gotovo jedna trećina stanovništva živi u glavnom gradu koji postaje prenaseljen i više ne može da obezbedi potrebne uslove za život građana Srbije – objasnio je on.

Poručio je da će SPO posebno insistirati na tome da država posle izbora učini sve što je u njenoj moći da se podstakne natalitet, da se obezbedi veća pomoć države mnogočlanim porodicama, duža odsustva ženama koja rađaju i veća novčana pomoć prilikom svakog rođenja deteta.

Kazao je da na ovim izborima očekuje ubedljivu pobedu liste koju predvodi Aleksandar Vučić, te da smatra da samo ta pobeda garantuje Srbiji stabilnost, prosperitet i napredak.

Ako se to ne desi, Srbiju očekuju veliki problemi, i unutrašnja nestabilnost i sukobi sa svetom i vraćanje u prošlost. Ako bi pobedile ekstremne šovinističke snage, to bi onda značilo da bismo se ponovo našli u izolociji, u blokadi sveta, da bismo bili u sukobima sa susediima ali i sa najmoćnijim silama današnjeg sveta – poručio je on.

Predsednik GO SPO, Darko Simonović, kazao je da je Srpski pokret obnove prethodnih dana od svojih političkih protivnika na lokalu dobio pohvale da vodi feri korektnu i političku kampanju, te da smatra da je to jako dobra poruka građanima Kruševca.

Govoreći o programu te stranke, kazao je da se SPO , između ostalog, zalaže za stvaranje ambijenta koji će biti povoljan za investitire, pre svega one snažne, iz najrazvijenijih zemalja Evropske unije.

Istakao je da država i grad ne mogu i više nikada ne smeju da budu poslodavac, već da moraju biti neko ko stvara povoljne uslove za investiture i omogućava slobodnu tržišnu utakmicu u kojoj najbolji pobeđuju.

Dolazak investitora iz najrazvijenijih zemalja, kako je kazao, osnov su i glavni preduslov za ekonomski rast i razvoj Grada.

Ostale vesti

Komentari

 1. vesa kaže:

  SPO je potreban Srbiji,sad, vise nego ikad.

 2. Vjeko kaže:

  SPO dosledan programu ve 25god

 3. Nikola Savić kaže:

  Konacno da jedna stranka ponudi ostvariva resenja za oporavak sela, jer bez uspesnog i zadovoljnog seljaka, Srbija ne moze stati u red stabilnih i razvijenih evropskih drzava. SPO je oduvek smatrao da je Srbiji mesto u EU. Dobro je sto je to stav i najvece stranke u drzavi – SNS, jer svojom evropeizacijom i clanstvom u Evropskoj uniji, SRBIJA POBEDJUJE!

 4. desanka kaže:

  spo je stranka koja se od osnivanja bori za ekonomski razvoj Srbije tj. ulaganje u privredu , poljoprivredu i nauku za ravnomeran razvoj Srbije spo je od osnivanja za Srbiju u EU jer samo se tako mozemo brze razvinati takodje za prijateljske odnose sa velikim silama Amerikom Rusijom … za dobre odnose sa susednim zemljama … zato je spo potrevan Srbiji glas za spo glas za bolju , bogatiju Srbiju

 5. Raca kaže:

  Ovaj SPO definitivno ima najbolje namere za ovu državu. Prijatno mi je iznenadio i veliki povratak SPO u Kruševcu u zadnje 2-3 godine, a ovo što govore Simonović i Lapčević je u interesu našeg grada. Kamo sreće kada bi i druge stranke ponašale se ovako odgovorno, umesto što neretko sakupljaju glasove jeftinom demagogijom.

 6. Petar Miladinović kaže:

  Glaaću na ovim izborima za vas! Pozdrav za gospodina Simonovića!

 7. Miljko Manić kaže:

  Lepo je da se Srbija ujedini oko programa budućnosti. Ako smo proživeli ratove, bedu, hiperinflaciju, bombardovanje zemlje, onda daj bar da svojoj deci obezbedimo bezbednu i stabilnu državu. Ovo što priča SPO i uopšte koalicija oko Srpske napredne stranke u interesu je svih građana.

 8. Radica M kaže:

  Ovo što SPO govori svakako da podržavam. Nisam ni za jednu stranku i najčešće ne izlazim na izbore ali bolje je da imamo uređenu državu sređenu po sistemu na kome su zasnovane danas razvijene evropske zemlje nego da izmišljamo toplu vodu i uobražavamo da je ceo svet naopak a samo smo mi u pravu.

 9. Ogi kaže:

  SPO se u proteklih nekoliko godina ponaša korektno i mislim da će se ta partija ako nastavi sa doslednom politikom opet se vratiti na mesto koje joj je i nekada pripadalo.

 10. Goran Tomić kaže:

  SNS, SPO, SDPS, PUPS i druge stranke okupljene u toj koaliciji mislim da su najbolji izbor ovde. SPO me je još pre nekoliko meseci stvarno prijatno iznenadio i osveženje je na političkoj sceni grada. To je donekle i očekivano jer se Kruševac uželeo te nekad ovde jako uticajne partije. U svakom slučaju bravo i za SNS što je izuzetno pravilnim i kvalitetnim odabirom saveznika koji je podrazumevao i dodatan kvalitet za listu verovatno u potpunosti obezbedio ubedljiv trijumf.

 11. Maxim kaže:

  SPO se najdoslednije ponaša na političkoj sceni. Raduje me da se vraća na glavnu pozornicu.

 12. Rade Kanić kaže:

  Udruživanje SNS, SPO, PUPS, SDPS, NS sigurno će doneti izvanredan rezultat na izborima ali i sinergetski efekat, a ovo što priča SPO je najbolji put ako hoćemo da se napokon pokrenemo kao država. Rekao bih da espeovci najbolje razumeju premijera i najsnažnije podržavaju njegovu politiku koja je okrenuta budućnosti i boljitku svih nas.

 13. Buda kaže:

  Ovako treba, dakle ubrzati reforme i primeniti evropska pravila i zato bravo za SPO. To je ono što umornoj Srbiji treba. To premijer Vučić trađi, ako hoćemo da i Srbija počne da pobeđuje!

 14. Грга kaže:

  Nadam se da će Srbija birati mudro. Oni koji nude maglu, upakovanu laž i slično možda deluju primamljivije na momente, ali samo ovaj put o kome govori i za koji se zalaže SPO može nas učiniti pristojnim i normalnim društvom.

 15. Ankica Rib banja kaže:

  Pametni ljudi danas kao i nekada predstavljaju SPO. Imate moju podršku.

 16. Milanče kaže:

  Tempo reformi na koji nas je Vučić navikao zahteva ljude koji su spremni da brzo menjaju stanje u društvu i guraju hrabro reforme. Premijer Vučić je takođe dobro shvatio da ako nema ubrzanja našeg preobražaja u moderno i funkcionalno društvo – sve dobre stvari neće proizvesti podizanje države koliko je projektovano. Stoga je jako važno značajno prisustvo i uticaj u društvu SPO, najdoslednije stranke po pitanju evrointegracija kako bi Srbija stvarno pobedila.

 17. Ika kaže:

  To je program budućnosti da Srbija pobeđuje!

 18. Jana K kaže:

  Dobro je što danas najsnažniji blok u kome je i SPO teži stvaranju uslova za dobro poslovanje, uslova koji su primamljivi za investitore, a naročito one najmoćnije. Pogledajmo svuda oko nas – sve te zemlje koje su bile daleko zaostalije od nas dok smo mi ratovali i gubili i narod i teritorije napredovale su, prestigle nas, a neke su već i puno nam odmakle. U Poljsku sam odlazila osamdesetih, beda neviđena, propast. Gde je danas Polska? Nedavno sam bila u Varšavi, oni su bliži Nemačkoj po razvijenosti nego mi njima. Zato i moramo što brže tim putem u društvo zemalja koje se razvijaju, kako nam i ovo naroda izmučeno 20-godišnjim sukobima, lutanjima, zavaravanjima ne bi odlazilo kao migranti, bez plana samo sa ciljem da negde odavde odu. Stoga treba iz sve snage podržati srpskog premijera i blok koji je prihvatio da idemo tim putem ka EU, a SPO u njemu je još jedna potvrda da je državna politika na dobrom i sigurnom putu.

 19. Rade kaže:

  Pa meni ovo deluje kao pametna, normalna politika, za razliku od onog što smo imali devedesetih. Nek se ispravljanjem svetskih krivih Drina sada malo bave drugi, a mi red je da se vratimo normalnom životu. Imate moju podršku.

 20. Bilja kaže:

  Samo koalicija okupljena oko liste koju predvodi Aleksandar Vučić uliva poverenje da možemo da nastavimo izvlačenje iz čuda u koja smo upali devedesetih. Mir, stabilnost, ulaganja, novi posao za ljude, mogu nam omogućiti bolji život i nova radna mesta. Zato puna podrška za Čotrića, Simonovića i sve druge koji podržavaju tu politiku. Inače, veoma mi je drago da se SPO ponaša principijelno.

 21. Bakic kaže:

  Ovo što sam pročitao sviđa mi se. Bravo za SPO. Tako se ponaša ozbiljna stranka. Ne sakuplja jeftine poene, već se zalaže za ozbiljnu državnu politiku koja građanima donosi bolji život i sigurniju budućnost.

 22. Mika kaže:

  Bravo za SPO. Svi, svi, svi da nam Srbija pobeđuje!

 23. Milan kaže:

  Danas je u Kruševcu bio Šešelj. Meni ni iz džepa, ni u džep, ali ovaj sajt se hvali demokratičnošću, a piše samo o SPO-u. O Šešelju recimo, kakav god da je, ni reči. Svaka čast redakcijo, i ostanite na tom putu.

 24. Ivan Majstorović kaže:

  E pa ti Milane baš si neobjektivan. Na ovom sajtu redovno idu prilozi o svima, bukvalno svim strankama koje nešto organizuju. Tako na primer ne samo da je izašao detaljan izveštaj sa Šešeljevog „mitinga“ pred 300-ak ljudi u Kruševcu, već je i dan ranije išao prilog o najavi događaja koji je SRS pravila na Trgu. Da li je Grad trebao da napravi 8 priloga o „mitingu“ SRS na svom sajtu da bi ga ti smatrao objektivnim? Ili misliš da treba osporavati demokratičnost portala Grada jer je objavio korektan izveštaj sa konferencije za štampu Gradskog odbora SPO Kruševac na kojoj je govorio i potpredsednik te stranke i narodni poslanik Aleksandar Čotrić? Stvarno mislim da je tvoja primedba neumesna, a naročito kada je na Gradu i SRS zastupljena skoro koliko i SNS i SPO, iako je SRS vanparlamentarna i na republičkom i na gradskom nivou.

  1. Jova Šiljegovac kaže:

   Slažem se Ivane. Potpuno si u pravu. Ja nisam ni u jednoj stranci, ali mislim da je teško naći korektniji medij od portala Grada, gde svi imaju prostora da kažu šta misle. A ovaj što kuka što je Šešeljevom mitingu posvećeno samo dva priloga u dva dana neka pogleda druge medije i vidi da li ma gde imaju bolji i veći prostor. Da ne govorim da maltene isto tako Grad objavljuje priloge o konferencijama za medije svih stranaka u gradu, pa i sa svake koju održava radikalna stranka. Bolje da pita Duvnjaka i društvance zašto do pre dva meseca, valjda cele 2,5 godine nisu ni pravili konferencije za medije.

 25. Vjekoslav kaže:

  Upravo tako spo podrzava reformski kusr vucica

 26. Фикус kaže:

  Srbiji je potrebna stramka evropske desnice, drago mi je što SPO ponovo jača!

 27. Јоле kaže:

  Ovo i jeste jedina normalna politika. Napokon nakon toliko godina uništavanja i razaranja društva da se krene u pozitivnom smeru. podrška SPO za principijelno ponašanje i neudvaranje biračima nego istini i interesima upravo tih birača.

 28. ГрадаГ kaže:

  I svima drugima treba da bude cilj da se Srbija istinski preobrazi na bolje. I treba da podržavaju sve poteze koje ovu državu čine normalnijom i vode njenom uređenju, a ne da odnos prema vladajućoj politici određuju na osnovu toga šta su za sebe, ili svoju partiju dobili. Imam utisak da SPO niti je tražio, niti je dobio bilo šta a smatram da se ponaša principijelno i zato uživa moju podršku.

 29. Pile kaže:

  Kad SPO podržava državnu politiku, siguran sam da je ona na dobrom putu. Sve one godine dok je vođena pogrešna politika, SPO je žestoko udarao po vlasti, a tadašnje stanje u državi davalo im je za pravo što napadaju vlast. Samo mi se čini da će morati da se još ubrza popravljanje stanja, o čemu govori i Vučić, jer od demagogija svake vrste koje su ovde carovale decenijama ne može da se živi.

 30. Rexi kaže:

  Kad ovo što ljudi iz Vukove stranke pričaju a što je tako normalno bude razmišljanje većine ljudi u Srbiji znaćemo da je ova država istinski se promenila na bolje.

 31. Jovanić kaže:

  Pa pre ću da verujem ovim ljudima koji nam nude nešto realno i koji podržavaju reforme i menjanje na bolje i Srbije i našeg grada, nego slatkorečivim obećanjima partija koje su nas devedesetih totalno unazadile.

 32. Rala kaže:

  Ako hoćemo da nam Srbija postane normalna zemlja oko ovoga za šta se zalaže SPO treba da bude konsenzus svih stranaka u društvu.

33 thoughts on “Aleksandar Čotrić – Podržavajući Vučića, podržavamo svoj program

Comments are closed.

back-to-top