Akcija prikupljanja otpada, pridružite se

Postavljeno: 16.04.2021

U suret Svetskom danu planete Zemlje (22.april), kruševačko Društvo za pomoć MNRO pozvalo je građane da u prostorije ovog udruženja donesu reciklažni otpad i tako podrže akciju prikupljanje sredstava za osnivanje roditeljske kuće za trajno zbrinjavanje mentalno nedovoljno razvijenih osoba 

Građani koji žele da se priključe akciji, pet ambalažu, čepove, staklo i limenke  mogu da donesu u Čehovljevu broj 16, preko puta Ekonomske škole, gde se nalaze prostorije Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama grada Kruševca.

Akciju smo pokrenuli krajem prošle godine, nakon što nam je beogradsko Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama “Stari grad” doniralo reciklažne kontejnere, kante, kese, rukavice….Prikupljen novac  uložićemo u roditeljsku kuću, a određen deo biće usmeren i na pojedinačnu pomoć članovima našeg udruženja– kazala je Slađana Milenković, tehnička sekretarka Društva za pomoć MNRO.

Prema njenim rečima, da na ovaj način pruže podršku udruženju odlučili su brojni sugrađani, pojedinačno i na nivou stambenih zajednica.

Građani pojedinačno donose reciklažni otpad, a neki su se organizovali i tako što su svojim stambenim zgradama postavili kutije gde stanari mogu da odlože pomenuti otpad– kaže Slađana, uz poziv i ostalim sugrađanima da se, u susret Svetskom danu planete Zemlje, priključe akciji.

Osim što će na ovaj način pomoći Društvu, građani koji se priključe akciji pomažu i da sačuvamo našu planetu jer, podseća Slađana, reciklažom štedimo sirovinske resurse, štedimo energiju, pomažemo zaštiti životne sredine i doprinosimo smanjenju deponija.

Inače, akciju “Roditeljska kuća za našu decu i njihovo trajno zbrinjavanje u Kruševcu”, Društvo za pomoć MNRO pokrenulo je pre dve godine, sa ciljem trajnog zbrinjavanja te dece, onda kada njihovih roditelja više ne bude. 

Društvo trenutno ima oko 80 korisnika, postoji preko 50 godina,  osnovali su ga roditelji mentalno nedovoljno razvijenih osoba i stručnjaci, a kako bi obezbedili pomoć i podršku kako obolelima tako i njihovim porodicama.

D.P.

 

Ostale vesti

back-to-top