Saniranje posledica nevremena (VIDEO)

Postavljeno: 22.08.2022

Više od 100 kubika nanosa, odnosno otpada, plastične amblaže i granja, do sada su pokupile ekipe Javnog komunalnog preduzeća Kruševac. Reč je o nanosu koji je, tokom jučerašnjih obilnih padavina, bujica nanela na područje pre svega Trmčara, ali i sela Petina i Poljaci i drugih podjastrebačkih sela.

Prema podacima kruševačke Meteorološke stanice na području grada je juče plao 24 litara kiše po metru kvadratnom, dok je na području Jastrepca za prethodnih 48 sati palo čak 116 litara po metru kvadratnom.

Bujični nanosi napravili su probleme u Bucima, Velikoj Lomnici, Trmčaru, Dvoranu, Petini, Sezemči, Parunovcu, kritična mesta obišli su predstavnici Gradske uprave i nadležnih inspekcija, a ekipe JKP-a i mehanizacija tog preduzeća uklanjaju nanose.

Tokom jučerašnjeg dana uklonjeno je 72 kubika otpada iz Trmčarske reke, u tom selu, a ukupno je uklonjeno oko 100 kubika nanosa – rekla je za KruševacGrad Andrijana Cvetković, predstavnica JKP-a za medije.

Ona je kazala da veliki deo nanosa čine plastična ambalaža i otpad, podsetivši da su ta sela obuhvaćena organizovanim iznošenjem smeća.

Nesavesni sugrađani i pored toga smeće bacaju pored reke, apelujemo na njih da to više ne čine – poručila je ona.

Ekipe JKP-a danas uklanjaju nanose, odnosno saniraju posledice nevremena na području Dvorana i Dedine. U zavisnosti od situacije na terenu, te naloga komunalnle inspekcije, ekipe tog preduzeća će biti angažovane i na drugim mestima.

Inače, tokom jučerašnjeg nevremena, na području Kruševca su ispaljene 22 protivgradne rakete, sa devet lansirnih stanica. Kruševac trenutno na raspolaganju ima 682 rakete, odnosno šest po lansirnoj stanici.

J.B.

Video: privatna arhiva

Foto: JKP, privatna arhiva

Ostale vesti

back-to-top