Dan otvorenih vrata u Prihvatilištu za pse

Postavljeno: 29.04.2024

U Prihvatilištu za pse, održan je „Dan otvorenih vrata“, kako bi se organizovalo druženje sa posetiocima, ljubiteljima pasa, a pre svega decom. Osim zaposlenih u okviru JKP „Kruševac“ koji su informisali i savetovali građane, bili su izloženi i štandovi sa hranom i preparatima za negu pasa, a i grumeri su imali priliku da pokažu svoje umeće. Prihvatilište je obišla i zamenik gradonačelnika Snežana Radojković.

 

Ona je istakla da su JKP i Zoohigijenska služba kao važan segment, učestvovali u izgradnji i organizovanju Prihvatilišta za pse, gde je nivo  zbrinjavanja, nege, pružanja zdravstvene pomoći psima i svega drugog što im je neophodno na najvišem mogućem nivou.

Prihvatilište je i neka vrsta izložbenog prostora gde ljubitelji pasa mogu odabrati budućeg ljubimca i udomiti ga. Jedan od prioritetnih ciljeva je, osim organizovane brige i udomljavanja pasa i njihovo uklanjanje sa ulica. Zamenica Gradonačelnika je apelovala i na nesavesne vlasnike da se ne ophode neodgovorno prema svojim ljubimcima i izbacuju ih na ulicu.

U toku je izrada projektno – tehničke dokumentacije za proširenje kapaciteta Prihvatilišta, u čemu finansijski učestvuje i Grad Kruševac, a realizacija se planira za 2025.godinu. U narednih mesec dana, biće nabavljene i specijalizovane posude koje će biti postavljene na javnim površinama, gde će vlasnici kućnih ljubimaca moći da odlažu kese sa otpadom.

 

Trenutno je u Prihvatilištu smešteno nešto više od 300 pasa o kojima brinu radnici JKP „Kruševac“, istakao je Nemanja Lazarević, ispred ovog JP, ali su uključeni i volonteri. Kapacitet je oko 350 mesta, a svi zaposleni pozivaju građane da što češće posećuju Prihvatilište i udomljavaju pse. U tu svrhu biće na više lokacija u gradu distribuirani edukativni flajeri putem kojih će moći da se informišu o svim aspektima odgovornog i humanog ponašanja prema kućnim ljubimcima.

Ostale vesti

back-to-top