Sa konferencije u SNS

Postavljeno: 06.09.2023

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Kruševcu održao je konferenciju za novinare u prostorijama stranke gde je saopšteno da je posle održanih unutarstranačkih izbora izabrano novo rukovodstvo Gradskog odbora. Takođe, naprednjaci su ovom prilikom osudili ponašanje opozicije na Skupštini Republike Srbije

– Ponosni smo na rezultate koje je naš gradski odbor postigao u prethodnom periodu i pred novim rukovodstvom je veliki izazov da nastavi da niže uspehe i da tu lestvicu podigne još više. Sa novom energijom koju rukovodstvo, na čelu sa Nevenom Đurić donosi, ušli smo u fazu organizacije rada gradskog odbora. U prethodnom periodu završili smo formiranje stranačkih saveta i izvršili izbor rukovodstva istih – rekla je Katarina Anđelković, predsednica Saveta za informisanje ove stranke u Kruševcu.

U letnjem periodu naši mesni odbori i saveti bili su aktivni. Unija žena je organizovala aktivnosti druženja žena u Jasici i Parunovcu u saradnji sa istoimenim mesnim odborima. Takođe održan je i sastanak Unija žena na nivou Rasinskog okruga gde su dogovorene buduće zajedničke aktivnosti. Savet za sport je u saradnji sa unijom žena i MO Jasika organizovao Sportski dan za mlade. Iskorišćena je prilika da se razgovara sa meštanima ovog sela o idejama kako unaprediti životni ambijent za mlade, oko sportske infrastrukture i donirane su dve lopte za futsal. Odigrana je revijalna utakmica sa meštanima koja je završena nerešenim rezultatom.

– U planu je da nastavimo sa sličnim aktivnostima u budućem periodu, da svi naši saveti budu uz građane i da kroz razgovor sa građanima dođu do rešenja problema u svojim oblastima. Zadatak će biti da pripreme konstruktivne predloge oko rešavanja uočenih problema i daju aktivan doprinos u formiranju lokalne politike za dalji razvoj našeg carskog grada.

Ovom prilikom Anđelkovićka se osvrnula i na dešavanja u Skupštini Republike Srbije.

– Imali smo prilike da prisustvujemo nezapamćenoj sednici u istoriji parlamentarizma naše države. Posle takvih incidenata jasno je svim građanima da opozicija nema želju ni volju da se bori za njihove interese. Posle silnih pritisaka koje je opozicija doživela od strane svojih sponzora, jer obećano nisu uspeli da im isporuče, odlučili su se da blokiraju rad parlamenta urlanjem, dranjem, groktanjem i napadanjem poslanika većine. Zar se tako bore za bolju budućnost dece? Zar se tako podiže bezbednost školaraca u školama? Time što promovišu otvoreno nasilje oni sebe vide kao uzor budućnosti Srbije? Varaju se! Uzor mladima u Srbiji jesu oni koji rade i bore ze da Srbija napreduje, da građani imaju veće plate i penzije i koji delima to dokazuju -poručila je ona.

Dodala je i da je opozicija sprečila da građani Srbije saznaju da će ovim rebalansom budžeta koji je veći za 60,6 milijardi dinara prosvetari imati povećanje plata od 5,5%, penzioneri od 1. oktobra 5,5%, da će zdravstvenim radnicima biti povećane platem, da će sva deca do 16 godina starosti dobiti jednokratju pomoć od 10.000 dinara, da subvencije u poljoprivredi nikad nisu bile veće i da će po hektaru umesto 9.000 iznositi 18.000 dinara, a ukupna izdvajanja biti preko 100 milijardi dinara za poljoprivredu.

– Opozicija treba da se stidi i srami, jer je ovim blokiranjem htela da spreči izdvajanje sredstava za lečenje bolesne dece, ali je sprečila i narodnog poslanika da priča o ovom problemu i na svom ličnom primeru, toliko o poštovanju građana i dece. Pokušali su da spreče da se odobre sredstva za dalje radove na Moravskom koridoru, da se počne sa gradnjom Industrijsko-tehnološkog parka u Kruševcu. Misle da ih se iko od nas plaši i da bi se kao miševi pred njima povukli, ali ne. Mi se nikada nećemo povući, borićemo se na čelu sa Aleksandrom Vučićem protiv onih koji žele da Srbija stane, jer to je politika ove propale opozicije, koja kad je bila vlast uništavala sve što je stigla, a sad bi igricu da premotaju. Takvima staćemo na put, izbora se ne plašimo, jer pred građane imamo sa čime da izađemo, što sa rezultatima i delima, što sa planovima i konkretnim idejama – uveravaju iz SNS-u.

Anđelkovićka je istakla da gradski odbor SNS-a osuđuje ponašanje opozicije i da apeluje na građane „da dobro zapamte kad dođe vreme da se olovkom odlučuje o budućnosti Srbije“ i da razmisle da li žele Srbiju razvoja, napretka i prosperiteta koju im nudi politika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke, ili politiku diskriminacije, vređanja i uništavnja koju nudi tajkunska opozicija čiji slogan glasi „Srbija mora da stane!“.

– Iz slogana svima je jasno šta Srbiji žele, a verujte to nam ne žele ni oni najgori spoljni neprijatelji – zaključila je Anđelkovićka.

M. J.

Ostale vesti

back-to-top