Očekivana pobeda Zvezde protiv Napretka

Postavljeno: 04.10.2020

U 10. kolu Super lige Srbije, Napredak poražen u Beogradu od lidera, Crvene zvezde, sa 3:0. Golovima Dijega Falćinelija i Mirka Ivanića, ekipa Dejana Stankovića je ostala jedini tim sa maksimalnim učinkom, Kruševljani ostaju za začelju tabele

Od samog početka utakmice domaći tim je nagovestio da će gosti iz Kruševca imati veoma težak posao. Igrao se 45. sekund kada je Falćineli pogodio za 1:0. Dobar pas iz odbrane, Italijan beži ofsajd zamci, zaobilazi golmana i bez većih problema smešta loptu u mrežu rivala.

Nije se dugo čekalo ni na novi pogodak. Drugi gol Zvezda je postigla već u devetom minutu. Odlična akcija i mat u tri pozeza izveli su Katai, Gajić i Ivanić, koji se nalazi na pravom mestu i dobro reaguje na povratni pas.

Domaći tim je nakon dva brza gola smanjila intenzitet kojim napada Napredak, šansi je bilo, ali je kod udaraca Kataija, Kange, Ivanića i Falćinelija dobro reagovao golman Napretka.

Ekipa iz Kruševca je u finišu prvog poluvremena počela da igra bolje i da na preti Zvezdi.

Gosti iz Kruševca imaju za čim da žale, pošto su u 60. minutu mogli da preokrenu momentum utakmice. Mrkić je pao nakon starta Erakovića, a sudija Jovanović pokazao je na belu tačku. Igrač nad kojim je napravljen penal, nije uspeo da ga pretvori u gol, pošto je Mrkić pogodio prečku.

Deset minuta kasnije, Jovanović je ponovo dosudio jedanaesterac, ovoga puta za Zvezdu, nakon duela Kostića i Spiridonovića. Siguran sa penala bio je Mirko Ivanić, koji je postigao drugi gol na meču.

Do kraja susreta Zvezda je u nekoliko navrata pokušavala, ali bezuspešno, pa je meč završen sa 3:0.

Sa pet osvojenih bodova Napredak je ostao na pretposlednjem mestu, iza njega je Mačva sa identičnim brojem bodova. U prvenstvu Super lige sledi tzv. reprezentativna pauza, koja će kipi Napretka svakako dobro doći pred 17. oktobar, kada u Kruševcu dolazi niški Radnički, trenutno sedmoplasirani na tabeli.

CRVENA ZVEZDA – NAPREDAK 3:0 (2:0)

Stadion: Rajko Mitić, Beograd
Sudija: Srđan Jovanović
Strelci: Falčineli 1, Ivanić 9. i 71. (penal)

Crvena zvezda (4-2-3-1): Popović – Gajić (od 77. Radulović), Eraković, Milunović, Gobeljić – Nikolić, Kanga (od 46. Petrović) – Gavrić (od 72. Krstović), Ivanić, Katai (od 46. Ben) – Falčineli (od 46. Spiridonović).

Napredak (3-2-3-2): Ostojić – Stević (od 75. Todorović), Mršić, Marinković – Kostić (od 22. Milovanović), Rašković – Milošev (od 65. Ćuković), Kočić (od 46. Mijić), Spremo – Mrkić, Milunović.

Ostale vesti

back-to-top