Zoran Lisinac, tvorac „Popadije“ : Serija je nastala iz vica

Postavljeno: 29.11.2022

Kruševljanin, Zoran Lisinac i njegova supruga Jelena, tvorci su nove hit serije „Popadija“, koja je nedavno doživela svoju premijeru na Prvoj Srpskoj televiziji. Kako je nastala serija koja prati život jedne urbane devojke u seoskom okruženju u koje je zapala udajući se za lokalnog sveštenika, ko je sve učestvovao u njenom stvaranju i gde je snimana, otkrio je autor serije u intervjuu za KruševacGrad

Kako ste dobili ideju za ovu seriju?

-Ideja je došla od moje supruge i kokreatorke serije Jelene, kada je prilikom njene prve posete selu gde sam provodio leta pokraj Kruševca, čula od moje majke kako je glavna tema u selu to što se nova popadija šminka… kao maloj feministkinji glava joj je eksplodirala i u vidu vica praktično opisala uvodnu sekvencu prve epizode. Onda sam se ja zauzeo da vidimo koliko taj „vic“ možemo daleko da odvedemo… i evo nas. Koliko smo čuli gledanost prve epizode je premašila sva očekivanja. Ali ništa od toga ne bi bilo da nije bilo mame sa komentarom… tako da, sve majčinom zaslugom.

Zašto ste radnju serije smestili baš u okolinu Kruševca? Gde ste sve snimali?

-Pa ja sam iz Kruševca, delom živim u Americi, trenutno više u Beogradu, ali kao mali provodio sam leta u selu u srcu Župe i utisci koje su ti ljudi i taj mentalitet ostavili na mene, su ostali, leteli samnom preko Pacifika i nazad. Teško se to briše. Snimali smo u okolini Beograda (Mala i Velika Moštanica, Umka) zbog uslova produkcije.

Sa kakvim ste se izazovima susretali tokom snimanja?

-Izazovi su bili razni, ali mislim da je najveći taj što smo imali prilično tesne rokove. Imali smo samo 3 meseca da napišemo scenario za 15 epizoda (koliko je bilo naručeno) i odmah potom uradimo „cast“ i krenemo u snimanje kako bi stigli montažu do emitovanja. Još uvek završavamo dizajn zvuka za poslednjih par epizoda.

Šta mislite kako će publika reagovati?

-Publika je oduševljena, zvanično je hit i to nas raduje, jer smo veoma ponosni na seriju i inovativni format koji smo izveli sa njom.

Zbog čega publika treba da pogleda ovu seriju?

-Zato što serija ima prilično široku lepezu likova. Stvorili smo jedan „universe“  ili „svet“ u kome se dešavaju neke priče, sukobljavaju neki pogledni na svet, razrešavaju dileme…baš kao i u ovom našem svetu.

Ko je još doprineo u nastajanju serije?

-Mislim da je pored mene i Jelene koji smo vodili čitav kreativan proces, ponosni smo što smo dali šansu nekim glumcima da po prvi put budu na TV-u. Posebno ističemo momke iz Kruševac Geta bez koja ova serija ne bi imala tu boju, taj začin i ton.

M. Janković

Foto: privatna arhiva

 

Ostale vesti

Komentari

  1. Realno kaže:

    Tako i izgleda, kao vic!

  2. Bojan kaže:

    S…. zivo, da je moglo gluplje, ali ne moze od ovoga.
    Sta oni nazivaju serijom…

2 thoughts on “Zoran Lisinac, tvorac „Popadije“ : Serija je nastala iz vica

Comments are closed.

back-to-top