Zavetnici traže veću brigu o alternativnim izvorima vodosnabdevanja

Postavljeno: 27.06.2022

Kruševački odbor Srpske stranke Zavetnici zatražio je, u saopštenju za javnost, da gradska vlast „mnogo više pažnje obrati na alternativne izvore vodosnabdevanja“, koji su, kako navode, jedino rešenje pri mogućim problemima sa ispravnošću gradske pijaće vode.

– Kruševac važi za grad koji je pored Zaječara najbogatiji vodnim resursima u Republici Srbiji. Na teritoriji grada Kruševca postoji preko 120 vodoizvorišta bogatih kako mineralnim vodama, tako i vodom za piće. Zbog nedostatka finansijskih sredstava u budžetu grada Kruševca veoma mali procenat vodoizvorišta i javnih česmi se periodično kontroliše, odnosno četiri puta u toku godine (tokom svakog godišnjeg doba) – tvrdi Gradski odbor Srpske stranke Zavetnici u saopštenju za javnost.

Smatraju da građani koji koriste vodu za piće sa tih vodoizvorišta ne znaju da li je ona odgovarajućeg zdravstvenog kvaliteta.
U saopštenju Zavetnici navode da, što se kruševačkih javnih česama tiče, skoro ni jedna nema ispravnu vodu za piće, konstatujući da je većina njih u veoma lošem stanju.

Ostale vesti

back-to-top