Vidovdanski sajam sporta na Bagdali

Postavljeno: 21.06.2024

Vidovdanski sajam sporta je okupio oko trideset kruševačkih organizacija iz devetnaest sportova, a sama manifestacija je započeta defileom mladih sportista sa platoa ispred Doma sindikata prema Bagdali

Na omiljenom brdu Kruševljana sportski klubovi su postavili štandove sa promotivnim materijalom o svom radu i nagradama sa takmičenja. Takođe, predstavnici klubova su kratkim nastupima prezentovali okupljenim sugrađanima sportove poput karatea, atletike, ritmičke gimnastike, odbojke…

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Ivan Manojlović koji je izrazio zadovoljstvo zbog mnogobrojnih uspeha kruševačkih sportista, što Gradsku upravu obavezuje da dodatno ulaže u sport.

– Vidovdanski sajam sporta je jedan od pokazatelja kako Kruševac zaista može da procveta. Kada vidim ove male pupoljke, koji su već osvojili mnogobrojne nagrade i priznanja, mogu da kažem da naš grad zaista cveta i da je ovo jedna prelepa slika kojom možemo svi da se ponosimo. Pored sportskih stipendija, ove godine smo uključili dodatne nagrade kako bi mogli da motivišemo najmlađe, da im damo dodatni podstrek da nastave ovim tempom i da naredne godine ovde bude još veći broj dece, ali i odraslih sportista – rekao je gradonačelnik Kruševca koji je dodelio zahvalnice sportskim organizacijama koje su učestvovale na ovogodišnjem Vidovdanskom sajmu sporta.

Sportski savez grada Kruševca kao organizator i Grad Kruševac kao pokrovitelj manifestacije, zahvalili su se Trayal korporaciji koja će ove godine uložiti milion evra u kruševački sport, što će omogućiti lokalnim klubovima i sportistima da nastave sa  uspesima na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima.

N.L.

Ostale vesti

back-to-top