Vetar nosio krovove, čupao drveće, Trajal bez struje

Postavljeno: 03.07.2020

Podignuti i odneti limeni krovovi sa više objekata, iščupano drveće u parkovima, voda u trafostanicama i domaćinstvima, deo su posledica noćašnjeg nevremena koje je uz jak pljusak i olujni vetar zahvatilo Kruševac

Prema prvim podacima gradskog Odeljenja za vanredne situacije i poslove odbrane noćas tokom nevremena krov OŠ “Vuk Karadžić” odleteo i oštetio objekte u prečniku od 100 metara, na Gerentološkom centru je došlo do podizanja 80 kvadrata limenog krovnog pokrivača, a u Ćitluku, na glavnom putu Kruševac – Kraljevo sa stovarišta gradjevinskog materijala krovna konstrukcija je odletela i pala na prugu.

U Dedini su poplavljene porodične kuće zbog izlivanja zapušenih odvodnih kanala. Radnici Javnog komunalnog  preduzeća od jutros uklanjaju grane koje su pale po celom gradu. Vetar je u Pionirskom parku isčupao drvo. 

Prema informaciji kruševačke Elektorodistribucije zbog nevremena u trafostanicu Miloje Zakić ušla je voda, izazvala kvar i štetu te zbog toga fabrika “Trajal” nema struju, a ekipe od pola pet jutros rade na saniranju kvara. Trafo stanica u Modrici je takodje u prekidu, kao i dalekovod za Majdevo.

Na teritoriji grada Kruševca u protekla 24 sata palo je više od 73 litara kiše po metru kvadratnom, a prema podacima iz kruševačkog Vodovoda stanje na  vodozahvatu „Ćelije“ je stabilno. Takođe, Zapadna i Južna Morava su na nivou ispod redovne odbrane od poplava. 

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top