Večeras i sutra Kruševački rock maraton

Postavljeno: 21.06.2024

Dvorište Umetničke galerije, u ulici Majke Jugovića, večeras i sutra naveče biće (21.-22. juna) poprište još jednog kruševačkog Rock maratona, na kome će se publici, u sklopi uvoda u Vidovdanske svečanosti, predstaviti najaktivniji predstavnici lokalne scene, pojačani sa dva kultna regionalna imena – Nemi Pesnik i Eho Radar.

Ove godine je festival postao dvodnevni, na radost mnogobrojnih poklonika rock zvuka, a i ovoga puta glavni pokretač muziciranja u vrele junske noći je Udruženje rock muzičara Kruševca. Uz reprezentativne ovdašnje grupe publika će imati prilike da uživa i u nastupima dva popularna imena koji na festival dolaze kao gosti.

Prve večeri od kruševačkih vedata nastupaju – Fucktor Reunion, Radiofoniks i Treća Smena (kojoj će ovo biti prvi nastup nakon objavljivanja drugog studiskog albuma „Dovoljno jak“) uz vanredno popularni novosadski bend Nemi Pesnik čiji je singl „Koliko si luda“ 2020. postala hit godine na Radiju 202.

Druge večeri ovdašnje rok snage koje će se predstaviti predvodiće najmlađi – Enum, mladi gimnazijski bend, uz veterane – XI Novembar, Crveni Karton, kao najpopularnije Čarapane danas – Keni Nije Mrtav. Kao specijalni gosti publici će se pokloniti Eho Radar iz Prijedora (Republika Srpska), koji je široj publici postao poznat kao pobednički sastav mnogih festivala –  Na putu za jug u Mostaru, Rok Fest u Aleksandrovcu (RS) kao i čuveni banjalučki Demofest, na kome je trijumfovao 2023. godine.

Širok izbor žanrova i bendova koji će biti predstavljeni na ovogodišnjem Rock maratonu obećava dobar provod i zabavu za predstojeći vikend u Kruševcu, za sve one koji su željni dobre muzike i druženja.

Zato – podržite lokalnu scenu i autorsku muziku.

Foto: promo

Ostale vesti

back-to-top