Vaterpolisti Rasine bez pauze u prvenstvu Prve A lige

Postavljeno: 26.01.2022

Po završetku prvog dela šampionata Prve A lige, vaterpolisti kruševačke Rasine koji su prvi put u istoriji stvorili plasman u ovaj rang nisu imali ni dan odmora. Pripremali su se na zatvorenim bazenima Sportskog centra u Kruševcu u želji da što spremniji dočekaju nastavak šampionata i poprave bilans iz prvog dela prvenstva.

-Smatrali smo da nema potreba za bilo kakvom pauzom između prvog i drugog dela šampionata. Zbog toga smo svakodnevno radili na bazenima, uigravali tim i valjano se pripremili za skori početak drugog dela šampionata. Za našu mladu ekipu ovo je izazov, i veliki uspeh kruševačkog vaterpola, tim pre što imamo isključivo igrače iz Kruševca i okoline, koji će i nadalje činiti okosnicu prve postave u Prvoj A ligi. Konkurencija je žestoka za vrh tabele, ali smatramo da ćemo u nastavku uspeti da nadoknadimo sve ono što smo propustili u prvom delu i obradovati naše simpatizere-kaže trener Aleksandar Matejić.

Vladimir Tomašević, nekadašnji kapiten i golgeter Rasine, uverava da će ovaj tim opravdati poverenje koje uživa u srpskom vaterpolu i smatra da mu je mesto među prvih pet ekipa u ovoj ligi.

-Nije nam bilo teško ništa u proteklom delu prvenstva, osim problema oko pandemije. To je omelo i mnoge druge klubove, ali mi smo se nekako snalazili i uspevali da sačuvamo ugled koji uživamo u Lazarevom gradu, nastojali smo u pauzi da bez dana odmora da radimo i treniramo, uigravamo tim i taj prvi meč u nastavku sa Palilulom iz Beograda računamo da ćemo sigurno dobiti, što će biti podstrek za sve naredne mečeve-ističe šef struke, Vladimir Tomašević.

Lj. Marković

Ostale vesti

back-to-top