Vandali uništavaju vrtić „Biseri“

Postavljeno: 27.09.2022

Kruševački vrtić „Biseri“, koji se nalazi u blizini OŠ „Dositej Obradović“, stalno je na meti vandala. Nedavno je vrtić obijen, u dvorištu su uništene mlade sadnice, oboreni su oluci, a sinoć su razbijena staklena vrata, koja je prethodno neko pokušao da zapali. Iz PU „Nata Veljković“, kažu da svako novo jutro u vrtiću donosi brigu o tome šta će u njemu zateći, te da je policija obaveštena i da se traga za počiniocima, za koje se sumnja da su maloletni

-Tokom vikenda vandali su počupali oluke i više sadnica iz dvorišta i bacili na krov. Noćas su palili stolariju i razbili staklo. Česta pojava su polomljene kante, oljuštena fasada i pokidane ljuljaške, koje smo zbog toga počeli da unosimo u vrtić. Ovo se stalno dešava, a nije nam jasno što bi neko to radio-kaže Sinuela Cenc , glavna vaspitačica vrtića „Biseri“.

Pre mesec dana vrtić je obijen, kada je počinjena i krađa. Roditelji su veoma zabrinuti zbog ovakve situacije u vrtiću.

-Stvarno imamo problem sa okruženjem. Pre mesec dana su nam ukrali dva velika blutut zvučnika i televizor i napravili štetu po objektu. Roditelji su zabrinuti, stalno je policija u vrtiću. Nadoknadili smo ono što je krađom odneto zahvaljući roditeljima, ali niko ne može zbog ovakvih stvari svake nedelje da kupuje nov televizor-navodi ona.

Posle krađe, PU „Nata Veljković“ je obezbedila kamere i alarm, ali je dvorište, iako osvetljeno,  nezaštićeno, jer deo koji ga povezuje sa OŠ „Dositej Obradović“ nije ograđen, te se tu tokom noći skupljaju maloletni delikventi.

-Policija je obaveštena o svemu od uvek. Stare kamere su odavno polomili, nedavno smo stavili nove, proces je u toku, a policija skida snimak sa kamera. Mi činimo sve da zaštitimo vrtić, ali smo pomalo nemoćni, jer previše često se događa šteta-kaže Vesna Živković, direktorka PU „Nata Veljković“

I drugi kruševački vrtići bili su meta huligana.

-Tokom korone imali smo probleme i sa drugim vrtićima gde se skupljala omladina, ali kada smo stavili alarm, to je prestalo da se dešava. Ne razumem zašto bi neko uništavao vrtić i šta ima od toga. Mi se trudimo da obezbedimo deci što bolje i bezbednije uslove, ali vrtiće svi kao zajednica treba da poštujemo i čuvamo zbog naših najmlađih-poručila je Živkovićka.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top