Vakcinacija u fabrikama: Počela u „Krombergu“, nastavlja se u „Trajalu“

Postavljeno: 24.03.2021

Kruševačka Regionalna privredna komora pokrenula je inicijativu da se vakcinacija obavlja u fabrikama i preduzećima, imunizacija je za sada organizovana u kompaniji “Kromberg i Šubert”, a od petka, 26. marta, će se sprovoditi u “Trajal korporaciji”

– Regionalna privredna komora Kruševac je akciju pokrenula u saradnji sa Gradom i Domom zdravlja. Pozvali smo sve privredne subjekte iz Kruševca da nam se jave ukoliko su zainteresovani da se kod njih u preduzeću organizuje vakcinacija. Za sada imamo informaciju da se u pojedinim privrednim subjektima prave spiskovi onih koji žele da se vakcinišu, do petka treba da nam se jave zainteresovani privednici – kaže za KruševacGrad vd direktorke Regionalne privredne komore Kruševac Maja Marković.
Akcija je organizovana u cilju očuvanja zdravlja ljudi i kontinuiteta proizvodnje, a kompanija “Kromberg i Šubert” prva je kruševačka fabrika koja se odazvala.

Prvog dana se, prema rečima menadžera ljudskih resursa u “Kromberg i Šubertu” Miloša Stojadinovića, za vakcinaciju prijavilo 70 zaposlenih.

– Imamo ukupno 1.700 radnika, deo njih se ranije vakcinisao. Nastavljamo sa promocijom vakcinacije koja se obavlja u fabrici – kazao je Stojadinović medijima.

Direktorka Doma zdravlja da Marina Kostić napomenula je da je u borbi protiv kovida veoma bitno postići kolektivni imunitet te d su zbog toga ovakva akcije veoma značajne.

Početku vakcinacije u toj kompaniji prisustvovala je i gradonačelnica Jasmina Palurović koja je pozvala ostale poslodavce čiji radnici žele da se vakcinišu da se jave Komori ili Domu zdravlja kako bi, kako je rekla, zajedno sačuvali zdravlje.

Podsetimo da je masovna imunizacija u Kruševcu počela 19. januara, otvaranjem punkta u Hali sportova, koji radi svakodnevno.

U međuvremenu je masovna vakcinacija organizovana u seoskim ambulantama, u njih šest se sprovodi svakog radnog dana, a u preostalih 18 prema unapred utvrđenom rasporedu. Vakcinaciju nepokretnih i lica sa invaliditetom obavljaju dva mobilna tima. Prvu dozu vakcine u Kruševcu je do sada primilo 24.919 lica, a obe 14.001 lice.

J.B.
Foto: pks_privredna_komora_krusevac i krusevac.ls.gov.rs

Ostale vesti

back-to-top