Uvedena vanredna situacija na teritoriji Grada Kruševca

Postavljeno: 16.06.2023

Danas je održana druga vanredna sednica Gradskog štaba za vanredne situacije grada Kruševca na kojoj je gradonačelnica Jasmina Palurović usvojila predlog Gradskog štaba za vanredne situacije da se uvede vanrednu situaciju na celoj teritoriji grada Kruševca, usled velikih padavina i poplava koje su zadesile teritoriju grada

Kako stoji na sajtu Gradske uprave, svi državni putevi su prohodni, ali više putnih pravaca na teritoriji grada Kruševca su oštećeni (Kobilje, Slatina, Majedevo, Grabak, Krvavica, Šašilovac i drugi). Sanacija se vrši po prioritetima. Kritične tačke su: Koševi, Trebotin, Žabare i naseljena mesta uz reku Rasinu na kojima se angažuje sva raspoloživa mehanizacija.

JKP Kruševac je angažovao 2 skipa i 1 bager u n.m. Koševi i postavili su džakove sa peskom u n.m Koševi i n.m. Žabare u cilju zaštite stambenih objekata. JKP Vodovod Kruševac u sadejstvu sa radnicima Behtel Enke su radili na otpušavanju kanalizacione mreže i kolektora kod postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, JKP Toplana- 1 ult je angažovan u Žabaru, skip sa područija Ribarske reke se preusmerava na kritična mesta, pumpe za ispumpavanje vode su stavljenje u pripravnost; Kruševac put AD je angažovan u n.m. Ćelije, druga mehanizacija se raspoređuje prema kritičnim tačkama.

ED Kruševac- trafo stanica 35 KW u n.m. Koševima je preventivno isključena sa mreže zbog visokog nivoa nadzemnih i podzemnih voda, tako da će n.m. Mačkovac ostati bez struje.

Na ugroženim deonicama na reci Rasini i Pepeljuši uvodi se dvadesetčetvoročasovno dežurstvo.

Na sednici je usvojen izveštaj o vremenskim nepogodama na teritoriji grada Kruševca i nastalim posledicama.

Izvor: krusevac.ls.gov.r

Ostale vesti

back-to-top