Uspešna sezona stonotenisera Ping Ponga

Postavljeno: 12.06.2024

U sezoni 2023/24, STK Ping Pong je zabeležio najbolje rezultate mladih igrača u Centralnoj Srbiji, dok su prvenstvo Stonoteniskog saveza Niš završili na prvom mestu bez ijednog poraza

Stonoteniski klub Ping Pong iz Kruševca je klub koji radi isključivo sa mladim igračima. Njihovo glavno uporište je OŠ „Jovan Popović“ gde dva puta nedeljno održavaju treninge stonog tenisa za najmlađe. Njihovi prvotimci na istoj lokaciji odigravaju svoje ligaške utakmice, dok pet puta nedeljno treniraju u sali Vaspitno-popravnog doma.

– Ove sezone prikazujemo najjači i najprofesionalniji stoni tenis u Kruševcu, a cilj nam je da stvaramo šampione. Naša dva najbolja mini kadeta, Relja Vojinović i Vasa Radojević, ove sezone su napravili istorijski uspeh osvojivši bronzanu medalju u dublu na prvenstvu Srbije, što je prva bronza ikada za jedan dubl iz Kruševca. Nikola Vranjanac je osvojio bronzano odličje na kadetskom prvenstvu Srbije u dublu na šta smo takođe veoma ponosni. Imajući u vidu ove rezultate, smatramo da je budućnost kruševačkog i srpskog stonog tenisa svetla – rekao je Vasilije Miletić, predsednik i trener STK Ping Pong, nekada uzdanica stonoteniskog kluba Crvena zvezda.

U okviru Regionalne lige Stonoteniskog saveza Niš, Ping Pong je zauzeo prvo mesto bez ijednog poraza sa skorom 14:0, dok su se njihovi stonoteniseri proslavili i na memorijalnom turniru „Bratoljub Braca Pajević“ koji je održan 1. juna u Kragujevcu.

U srcu Šumadije Nikola Vranjanac je osvojio prvo mesto u kadetima, dok je u starijoj kategoriji juniora zauzeo drugu poziciju. Relja Vojinović je bez ijednog izgubljenog seta došao do zlata u kategoriji mini kadeta, dok je Vasa Radojević u polufinalu izgubio upravo od svog klupskog prijatelja, zauzevši treće mesto.

N.L.

Ostale vesti

back-to-top