Umesto u staji, Dalibor od večeras u toplom domu!

Postavljeno: 26.01.2022

Tridesetpetogodišnji Dalibor čija je teška životna priča osvanula na društvenim mrežama, kako nezvanično saznajemo, danas je zbrinut. Kako je došlo do toga da ovaj čovek ledene dane provodi u krajnje nehumanim uslovima još uvek je nepoznanica, ali je za početak dovoljno to što će već večeras spavati u toplom. Na koji način će trajnije biti rešen problem čoveka koji kaže da je radno nesposoban, da nema dom i nikave prihode, pitanja su koje smo uputili nadležnima

Nakon što je Udruženje „Mi pomažemo, priključite se i vi“ na svojoj fejsbuk stranici postavilo priču o Daliboru, koji ove ledene dane provodi u prostoriji u kojoj su se nekada čuvale životinje, oglasili su se brojni građani za željom da pomognu nesrećnom čoveku.

-Nas su kontaktirali meštani Makrešana i ono što smo mi mogli da uradimo je da posetimo nesrećnog čoveka, da mu donesemo ćebad, garderobu, hranu i nešto novca. Dalibor nam je tom prilikom rekao da zbog epilepsije ne može stalno da radi, da od trenutka kada mu je maćeha preminula nema ko o njemu na brine, te da je prinuđen da spava u prostoriji bez vrata i prozora koja je nekada služila za smeštaj stoke, a što mu je ustupio meštanin sela. Kazao nam je da nema ni ličnu kartu niti zdravstvenu knjižicu, da nema šta da jede, da mu je hladno – kaže Danica Dimitrijević iz Udruženja „Mi pomažemo, priključite se i vi“.

Ona ističe da je bilo jako teško od Dalibora saznati detalje, da on ne govori puno, ali da je dovoljno videti gde provodi dane, pa da shvatite koliko mu je teško.

-Doneli smo mu ćebad koju on nema gde ni da stavi da spava, nešto garderobe, hranu, nešto novca…Goli zidovi, a krov prokišnjava, možete samo da zamislite da neko spava u takvom prostoru, sada kada na ovim niskim temperaturama nije dovoljno toplo ni u domovima gde se greje – ističe Danica.

Prema njenim rečima, Centar za socijalni rad je već nekoliko puta tražio Dalibora na lokaciji gde je smešten, nisu ga našli, da bi danas uspeli da stupe u kontakt sa njim.

-Imamo saznanja da je Dalibor danas zbrinut. Drago nam je zbog toga i trudićemo se da ovom čoveku, ukoliko bude potrebe, pomognemo sa nešto hrane i garderobe – poručuje naša sagovornica, uz objašnjenje da je Udruženje nije pokrenulo ovu priču, ali da su kao i uvek spremni da pomognu svima kojima je pomoć potrebna.

U Centru za socijalni rad su nam rekli da su nakon prijave građana više puta izlazili na teren, da nisu zatekli Dalibora na navedenoj lokaciji, ali da je on danas bio u Centru. Za detaljnije informacije o ovom slučaju pitanja smo prosledili na mejl te institucije i nadamo se da će javnost uskoro saznati kako je došlo do toga bolestan čovek živi u ovakvim uslovima.

Foto: Fb/Mi pomažemo priključite se i vi

D.P.

 

 

Ostale vesti

back-to-top