Udruženje tvrdi: DNK rasvetlio prvi slučaj u aferi otetih beba

Postavljeno: 30.09.2021

Predstavnici Udruženja za istinu i pravdu o bebama saopštili su danas u Kruševcu da su rešili prvi slučaj u aferi otetih beba jer su, kako tvrde, rezulati DNK analize Mlađana Radivojevića (40) iz Aleksinca i žene koja je sumnjala da joj je beba oteta nakon porođaja 1981. godine, pokazali da se radi o majci i sinu

Pred medijima su se danas, vidno uzbuđeni, pojavili Mlađan i njegova rođena sestra, Marina Milojević.

Video sam se juče i sa majkom, sve je dobro prošlo – rekao je Radivojević, koji je rođen 3. marta 1981. godine u Opštoj bolnici u Kruševcu, podsetivši da je u potragu krenuo pre više od tri godine, jer je znao da porodica u kojoj je odrastao nije njegova biološka, te da se, nakon što je naišao na otpor u institucijama, obratio pomenutom Udruženju.

Njegova sestra Marina Milojević je rekla da joj majka ništa nije pričala te da je pre dva dana saznala da ima brata:

Presrećna sam, ali sam sa druge strane veoma ljuta što se sve ovako dešava, nemam ni jednu lepu reč za nadležne.

Predsednik Udruženja za istinu i pravdu o bebama Radiša Pavlović podsetio je da se Udruženju ranije obratila žena koja je tvrdila da je 3. marta 1981. u kruševačkoj bolnici rodila zdravo muško dete, te da su posle nekoliko dana rekli da ide kući jer joj je dete mrtvo. S obzirom na to da nije imala nikakva dokumenta iz Udruženja su joj predočili da je DNK analiza jedina moguća metoda.

Ona je pristala, a danas su stigli konačni rezultati. Njih sam poslao Oliveru Stojkoviću, našem naučniku iz Instituta za sudsku medicinu, on mi je potvrdio da je, na osnovu dostavljenih DNK profila, reč  o prvom stepenu srodstva, roditelj i dete, imamo rešen prvi slučaj – tvrdi Pavlović.

Majka, koja je zbog svega veoma uznemirena, za sada, kako je preneo Pavlović, ne želi da se pojavi u medijima.

Udruženje će, kako je najavio Pavlović, koji je i član Vladine komisije za ispitivanje postupanja državnih organa u rasvetljavanju prijavljenih slučajeva nestale dece, od nadležnih zatražiti da formiraju posebno tužilaštvo  za bebe:

Ne samo da nismo imali saradnju nadležnih instutucija već smo nailazili na njihovu punu opstrukciju. Tri tužilaštva i pet policijskih uprava su radili na ovom slučaju, a rešili smo ga mi iz Udruženja. Država je pre dve godine najavila formiranje DNK baze koja bi mnogo pomogla rodteljima, ali ni to nisu hteli da urade. Takođe, ne obraćamo pažnju ni na određene monstruozne pretnje koje dobijamo poslednjih dana. Mlađa i Marina nama otvaraju vrata, svim roditeljima, da ova država konačno prizna šta se tada radilo, dokazali smo otmicu Mlađana Radivojevića, krug je zatvoren.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top