U vrtiće ne dolazi trećina dece

Postavljeno: 02.11.2021

Tokom prethodne nedelje u kruševačke vrtiće je dolazilo oko 65 odsto dece, kažu u PU “Nata Veljković”. Trenutno je na korona virus pozitivno desetor mališana, a njih 50 je u izolaciji zbog bolesti nekog od ukućana. U vrtićima se zbog toga sprovodi neposredan rad ali i organizuje podrška na daljinu, onima koji su kod kuće

-Tokom prethodne nedelje broj prisutne dece je bio od 62 do 65 odsto. Nata Veljković je organizovala rad u ograničenom kapacitetu, što znači da je jedan deo podrazumeva neposredan rad sa decom u vrtiću, a drugi pružanje podrške deci i roditeljima na daljinu. Odvijao se po ustaljenom  radnom vremenu i u skladu sa planiranim aktivnostima – kaže direktorka PU “Nata Veljković”, Vesna Živković.

Od ukupnog broja dece koja pohađaju vrtić, trenutno je koronom zaraženo 10, a 50 njih je u izolaciji zbog bolesti roditelja. Među zaposlenima, četvoro je zaraženo, tri vaspitača i jedan pratilac deteta sa smetnjom u razvoju. U karantinu zbog kontakta sa nekim od obolelih su tri zaposlena, jedna medicinska sestra, vaspitač i saradnik na preventivnoj zdravsvenoj zaštiti. Od 380 zaposlenih, 250 je vakcinisano.

-Mi sami ne donosimo odluke, već imamo jasna uputstva iz “Batuta”, kojih se držimo i tako organizujemo rad. Svakodnevno sarađujemo sa Domom zdravlja i Zavodom za javno zdravlje –  napominje direktorka.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top