U Rasinskom okrugu se nastavlja sa nastavom u školama

Postavljeno: 29.10.2021

Za nedelju dana korona je potvrđena kod 145 đaka i dvadesetak  profesora u Rasinskom okrugu, a od početka epidemije kod 840 učenika i 143 profesora na ovom području

Tim za škole je na redovnom nedeljnom sastanku, nakon razmatranja epidemiološke situacije u svakoj lokalnoj samoupravi, odlučio da na kombinovani model pređu srednjoškolci na području šest gradova i opština.

S obzirom na to da medju tim lokalnim samoupravama nije ni jedna iz Rasinskog okruga đaci sa ovog područja nastavljaju da pohađaju časove u školama. Izuzetak su pojedinačna odeljenja koja su zbog broja potvrđenih slučajeva korone prešla na kombinovani ili onlajn model, te deca koja su u karantinu.

Na onlajn  nastavi je trenutno sedam odeljenja u Rasinskom okrugu, od kojih su tri u kruševačkim školama, dok nastavu po kombinovanom modelu prate đaci u 26 odeljenja, od kojih je 18 u Kruševcu – kazala je za KruševacGrad.rs epidemiolog u kruševačkom Zavodu za javno zdravlje Mirjana Avramović.

Prema nedeljnom preseku za sedam dana korona je potvrđena kod 145 đaka u Rasinskom okrugu, od kojih je 105 u Kruševcu. Istovemeno je virus potvrđen kod dvadesetak profesora u našem Okugu.

Na sastanku Tima za škole, kome je prisustvovao epidemiolog Prerag Kon, razgovaralo se o mogućnosti da se, umesto četiri praznična dana od 11. do 15. novembra, ranije planirana, uvede mini raspust te da đaci odmaraju cele nedelje, odnosno od 8. do 15. novembra, čime se se omogućilo da, računajući i vikend, devet dana budu van škole.

Detalji bi trebalo da budu poznati početkom naredne nedelje, kada bi, prema najavama, trebalo da se održi sednica Kriznog štaba.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top