U okviru projekta „Volim reku, a ti?“ čišćeno jezero Ćelije

Postavljeno: 11.10.2022

Kompanija Henkel Srbija je u saradnji sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Srbije (SOPAS) organizovala akcije čišćenja vodenih površina na jezeru Ćelije te na Dunavcu, gradskoj plaži u Apatinu.

Tokom akcija izvučeno je oko 500 kilograma otpada iz Ćelija, dok je sa gradske plaže u Apatinu prikupljeno oko 250 kilograma otpada.

– Ponosni smo na saradnju sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije, i drago nam je što udruženih snaga doprinosimo očuvanju prirodnih lepota naše zemlje. Prateći Henkelovu Strategiju održivosti fokusirani smo na zaštitu biodiverziteta, sa posebnim fokusom na šume, zemljište i vodu – kazala je Milica Šljivančanin, menadžerka za razvoj kategorija i marketing u prodaji.

Ona je istakla da je dugoročna inicijativa ‘‘Volim reku, a ti?’’ jedan je od načina na koji ostvaruju postavljene ciljeve.

– Veliku zahvalnost dugujemo i našim zaposlenima koji su čišćenjem priobalja učestvovali u akciji na jezeru Ćelije – dodala je ona.

Projekat „Volim reku, a ti?” sprovodi Henkelov poslovni sektor Deterdženti i kućna hemija u sklopu kampanje „Mi i vi zajedno za čistiji svet“ u kojoj učestvuju proizvodi koji omogućavaju pranje na niskim temepraturama i efikasno korišćenje eko programa na mašinama. Pakovanja su reciklabilna, a u asortimanu se nalaze proizvodi sa najmanje 90 odsto biorazgradivih sastojaka.

– Izuzetno nam je drago što već treću godinu zaredom sa našim partnerom kompanijom Henkel realizujemo projekat kojim vodimo računa o našim vodenim bogatstvima, te na taj način čuvamo prirodu – rekla je Božana Ostojić, predsednica Saveza organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije.

Dodala je da ovim projektom želie dodatno da podignu svest o značaju zaštite životne sredine, ali i edukuju sve članove zajednice, jer se zajedničkim pristupom može učiniti mnogo u oblasti ekologije.

Ostale vesti

back-to-top