Hitna pomoć dobila novi sanitet

Postavljeno: 11.10.2022

U Službi hitne medicinske pomoći izvršena  je primopredaja novog saniteta, za koji je pet miliona dinara obezbedio Grad Kruševac iz budžeta, dok je Dom zdravlja učestvovao sa milion dinara.
Na kruševački Dom zdravlja je,  prema rečima direktorke Marine Kostić, upućeno oko 119 hiljada stanovnika koji žive na području od 854 kilometara kvdaratnih, odnosno u stotinak  naseljenih mesta. Prevozi pacijente ne samo na teritoriji Kruševca, već  do kliničkih centara u Srbiji, odnosno u Beograd, Niš, Kragujevac, na kontrole, intervencije, terapije, rehabilitacije. Takođe, obezbeđuju učesnike različitih manifestacija i programa u organizaciji Grada.

Saniteti, dodala je, tokom godine pređu oko 480 hiljada kilometara ukupno, dok jedno vozilo zabeleži kilometražu od čak 53 hiljade kilometara.

U Službi hitme medicinske pomoći zapošljeno je 20 lekara, od kojih su četiti specijalisti urgentne medicine, a još četiri je na specijalizaciji. U Službi radi 30 medicinskih sestara i 25 vozača.

Od 2014. godine, nabavljeno je 10 sanitetskih vozila, a od 2018. svake godine iz budžeta Grada, uz pomoć Doma zdravlja, se obezbedi još po jedno, opremljeno najsavremenijim aparatima i opremom.

Zamenik gradonačelnice, Aleksandar Jovanović, je izjavio da Kruševac nastavlja sa ustaljenom praksom nabavke saniteta za Službu hitne pomoći, kako bi se građanima obezbedili što bolji uslovi lečenja i zbrinjavanja.

Osim toga, Grad ulaže u rekonstrukciju ambulanti, zanavljanje opreme i pružanje svake vrste pomoći i podrške u oblasti zdravstva, kako bi maksimalno bio povećan kvalitet usluga u jednom od najvažnijih segmenata javnih delatnosti.

J.B.

foto: https://krusevac.ls.gov.rs

Ostale vesti

back-to-top