U „Henkelu“ proizvodnja ponovo radi

Postavljeno: 16.04.2020

Proizvodnja u kruševačkoj fabrici kompanije„Henkel“ danas, 16. aprila, posle dvonedeljne pauze, počinje da radi. Proizvodni pogoni su stali nakon što je nekoliko zaposlenih u toj kompaniji krajem marta obolelo od korona virusa

– Kao što je i planirano, fabrika u Kruševcu ponovo počinje sa radom u četvrtak, 16. aprila. Naša kompanija preduzima sve mere odgovornosti i svakodnevno prati zdravstveno stanje svojih zaposlenih kako bi bila u mogućnosti da na najbolji mogući način reaguje u ovakvim situacijama – navedeno je u odgovorima Henkela dostavljenim redakciji krusevacgrad.rs.

U toj kompaniji nisu precizirali koliko je zaposlenih obolelo te koliko ih je u samoizolaciji uz obrazloženje da poštuju privatnost svojih zaposlenih. 

Iz „Henkela“ podsećaju da je briga o zaposlenima uvek bila medju prioritetima kompanije, što je i bio razlog da na dve nedelje obustave proizvodnju. Napominju da se u toj fabrici od početka pandemije, poštuju i primenjuju sve higijensko bezbedonosne preporuke nadležnih institucija. 

Podsećaju da profesionalni tim svakodnevno dezinfikuje radne i zajedničke prostorije, da su obezbedili dezinfekciona sredstva, kao i zaštitnu opremu, maske, rukavice i vizire, te da se svima koji ulaze u fabriku meri tempertura bezkontaktnim toplomerom. Takodje je obezbeđeno duplo više autobusa za prevoz radnika, postavljene su dezinfekcione barijere za kamione i vozila koja ulaze u fabriku i dezinfekcione barijere za ljude ispred ulaza u svaki od objekata, te  brojne druge mere.

Kompaniji je, kako napominju, uz bezbednost zaposlenih veoma važno i obezbeđivanje kontinuiteta u poslovanju. 

– Naša fabrika u Kruševcu spada među najbolje u Henkel sistemu, i ima veoma veliki značaj za sam „Henkel“ ali i za domaću privredu.  Stoga, i u ovim teškim vremenima dajemo svoj maksimum da zadržimo kontinuitet i obezbedimo snabdevanje svih tržišta. Posebnu pažnju posvećujemo  svojim potrošačima i nastojimo da i u ovim vanrednim okolnostima ispunimo njihove zahteve i očekivanja – navode u „Henkelu“. 

J.B.

Tekst je deo projekta Local Press Laboratorija koji novine GRAD realizuju u saradnji sa PU Lokal pres. Local Press Laboratorija je pilot projekat razvijen u saradnji i podržan od strane “Medijskog inkubatora za Zapadni Balkan” programa Free Press Unlimited, koji finansira holandsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Ostale vesti

back-to-top