U Galeriji otvaranje Oktobarske izložbe  

Postavljeno: 13.10.2022

Ovogodišnja Oktobarska izložba biće otvorena 13. oktobra, u 19 časova, u Umetničkoj  galeriji. Reč je o 62. Oktobarskoj izložbi, koja se održava pod nazivom „Komunikacija“, a okuplja 16 autora.

– Na izložbi su zastupljena 22 rada, šesnaestoro autora, različitih generacija, stilova i izvođačkih medija – od tradicionalnih do savremenih medija i koncepata. Predstavljene radove treba shvatiti kao otvoreni poziv za neposrednu komunikaciju, potrebu za direktnom interakcijom umetnika i umetničkog dela kako sa publikom tako i sa izložbenim prostorom – navode u Galeriji.

Napominju da se,  u godini u Umetnička galerija obeležava 60. godina postojanja i rada, ukazuje na značaj same izložbe, kao jedne od najstarijih na ovom prostoru te na njenu važnost u uspostavljanju i negovanju kontinuiteta likovne scene grada.

Podsećaju da je Oktobarska izložba ustanovljenja početkom šezdesetih godina u čast oslobođenja grada i pobede nad fašizmom i predstavlja svojevrstan pregled likovnog stvaralaštva na području Kruševca. Otvorenim pristupom i široko postavljenim temama, Umetnička galerija nastoji da kroz Oktobarsku izložbu podstakne stvaralaštvo i prikaže najnoviju umetničku produkciju likovnih umetnika grada i regiona.

Izložba će biti otvorena do 4. novembra.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top