Počela prijava za besplatne radionice za mlade

Postavljeno: 13.10.2022

Kancelarija za mlade Odeljenja za društvene delatnosti grada Kruševca poziva mlade da se ove jeseni prijave za jednu ili više besplatnih radionica. Prijava je u toku i traje do 20. oktorba, a mogu se prijaviti mladi od 15 do 30 godina koji žele da steknu nove veštine, upoznaju nove prijatelje i kvalitetno provedu svoje slobodno vreme

Na raspolaganju je sedam radionica: kurs osnova fotografije, glume, crtanja i slikanja, šminkanja, grafičkog dizajna, psihološke radionice u vebinar formi (emotivna pismenost i prevazilaženje stresnih situacija) i radionice zdravog načina života (pravilna ishrana i fizičko zdravlje).Cilj realizacije radionica je obezbeđivanje kvalitetnog, interaktivnog, zanimljivog neformalnog obrazovanja i angažovanog provođenja slobodnog vremena mladih grada Kruševca.

Svaki od kurseva se sastoji od 12 radionica u trajanju od 90 minuta. A vreme realizacije radionica će zavisiti od dogovora radioničara i učesnika/ca. Radionice se realizuju u Klubu za mlade Kancelarije za mlade, Centru za stručno usavršavanje i informatičkom kabinetu Ekonomsko-trgovinske škole. Sve radionice će biti realizovane do kraja novembra. U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, radionice će biti realizovani online (putem GoogleMeet platforme).

Radionice su odabrane su na osnovu ankete koju je Kancelarija za mlade grada Kruševca sprovela u aprilu, a u kojoj je učestovalo 800 mladih i koja je imala za cilj da ispita potrebe mladih u vezi sa neformalnim obrazovanjem i potreba mladih.

Anketa je realizovana na inicijativu Saveta za mlade grada Kruševca, kako bi se dobile najadekvatnije informacije o  potrebama mladih. Na drugoj sednici Savet za mlade je detaljno analizirao rezultate ankete, kao i predloge radionica i aktivnosti koje su mladi naveli u anketi i kao radionice sa najvećim brojem zainteresovanih odabrao 7 koje se realizuju ove jeseni.

Zainteresovani se mogu prijaviti  na: https://www.tiny.cc/kzmradionice22 do četvrtka, 20. oktobra, kada je i poslednji rok za prijavu. Više informacija o radionicama možete pronaći na instagram.com/kzmkrusevac

Inače, ove radionice se realizuju u sklopu programa neformalnog obrazovanja Kancelarije za mlade Odeljenja za društvene delatnosti grada Kruševca, realizuje ih Business Integrator d.o.o. a finansira ih Grad Kruševac.

Ostale vesti

back-to-top