U avgustu kamp za decu i mlade obolele od dijabetesa

Postavljeno: 16.07.2020

Kamp za decu i mlade obolele od dijabetesa koji kruševačko Društvo za borbu protiv šečerne bolesti  već tradicionalno  organizuje na Jastrepcu, ove godine biće organizovan u avgustu. Cilj kampa je da mladi od 18 do 30 godina koji imaju šećernu bolest unaprede svoja znanja o dijabetesu, te da se osnaže da budu podška obolelima u svojim sredinama

Kao i prethodinih godina, kamp će biti organizovan u vili Idila na Jastrepcu, a zbog aktuelne epidemiloške situacije, ove godine će, umesto u julu, biti organizovan u avgustu, tačnije, od 17 do 24.avgusta.

Prema rečima Latinke Milojević, predsednice kruševačkog Društva za borbu protiv šećerne bolesti, pokrovitelj kampa je grad Kruševac , Kancelariija za mlade, a organizuje se u saradnji sa ovdašnjom Bolnicom, uz stručnu pomoć lekara i medicinskih sestara, te podršku predstavnika farmaceutskih kuća koji kao predavači učestvuju u realizaciji ovog projekta. 

Društvo za borbu protiv šečerne bolesti osnovano je 2005.godine i zastupa interese oko 15.000 oboleih od dijabetesa u našem gradu. 

Od dijabetesa u Srbiji boluje oko 770.000 ljudi, a u riziku od šećerne bolesti je oko pola miliona ljudi.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top