Tribina Nacionalnog okupljanja u Kruševcu

Postavljeno: 19.11.2023

Danas u punoj sali Bioskopa „Kruševac“ održana je tribina koalicije Nacionalno okupljanje na kojoj su govorili Milica Đurđević – Stamenkovski, predsednica Srpske stranke Zavetnici, i Boško Obradović, lider Srpskog pokreta Dveri. Milica Đurđević Stamenkovski, predsednica Zavetnika, istakla je da ova koalicija želi da Vladi Srbije vrati ustavna ovlašćenja i integritet, da će se pozabaviti rešavanjem problema prodaje narkotika i „bele kuge“. Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta “Dveri” rekao je da je u fokusu Nacionalnog okupljanja “ekonomski i ekološki patriotizam”

-Mi želimo da Vladi Republike Srbije vratimo ustavna ovlašćenja, poverenje i integritet da se Država Srbija ne pretvara u jedan šalter iza koga stoje predsednik Republike a ispred kolone građana koji čekaju da reše svoje probleme – nezaposlenost, papir iz katastra, upis dece u vrtić, suočavanje sa nepravdom na svakom ćošku… To je nešto nedopustivo i degradiranje države. Ovo su parlamentarni izbori i zato je neophodno da se Srbiji vrati Vlada koja, po Ustavu, treba da kreira politiku. Ta erozija institucija je dovela do toga da je naša država danas disfunkcionalna, da a građani nemaju adresu na koju mogu da se obrate, a da u tim kolonama mogu doći na red samo ako imaju parijsku knjižicu. Smatramo da je došao trenutak da građani Srbije stignu na red- rekla je za medije predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski.

Ona je istakla da su juče u Užicu najavili da će “Nacionalno okupljanje”, postaviti kao prioritet rešavanje problema prodaje narkotika širom Srbije i da će njihova tolerancija biti nulta kada je to u pitanju.

-Svakoga dana imamo incidente zbog prodaje droge. Prioritet su zdravlje, sigurnost i briga o našoj omladini, vratićemo sigurnost na naše ulice, u škole. Takođe smatramo da je neophodna hitna reforma prosvete, da se udžbenici štampaju u Srbiji, da Zavod za udžbenike praktično ima monopol za izdavanje udžbenika, da nam udžbenike ne štampaju stranci, da se vrati ugled profesorima i nastavnicima, obrazovanje je prioritetan stub našeg društva-poručila je ona.

Predsednica“Zavetnika“ je istakla i da sve zakonske regulative moraju ići u pravcu pomoći porodici jer je Srbija između dva popisa izgubila 700.000 ljudi.

-Problem “bele kuge” mora hitno da se reši. Zalagaćemo se za uvođenje materinskog kapitala, da porodice koje imaju troje dece od države dobiju povoljne stambene kredite, da počnemo da slavimo život. Okupljanje će poništiti sve sporazume koji su protiv Ustava, odbacićemo francusko-nemački plan kojim se Srbija ispisuje iz istorije i koji nije u skladu sa ni sa Rezolucijom 1244 i ni sa Ustavom Republikom Srbije. Odbacićemo sve ultimatume EU, resetovati spoljnu politiku, okrenuti se ka prijateljima. Razgovaraćemo sa svima i na istoku i na zapadu, a tražićemo i alternativu a ta alternativa je između ostalog i BRIKS. Ako ova vlast želi da nam sugeriše da 17. decembra biramo između EU i Srbije mi pozivamo sve građane da izberu Srbiju.

Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta “Dveri” rekao je da je u fokusu Nacionalnog okupljanja “ekonomski i ekološki patriotizam”.

-Promenićemo sadašnju pogrešnu praksu da 93,5 % svih subvencija bude dato stranim kompanijama, već ćemo ih usmeriti ka domaćem poljoprivredniku i privredniku. Potrebno je da se formiraju državna Razvojna banka, Izvozna banka, Poljoprivredna banka koje bi po povoljnim uslovima davale podršku domaćoj privredi i poljoprivredi. Takođe ćemo izdvojiti po 10.000 dinara za svakoga đaka na početku školske godine, 1.000 stanova za prosvetne i zdravstvene radnike kako ne bi odlazili u inostranstvo, i i ispravljanje nepravde prema najstarijim sugrađanima što se tiče vraćanja onih otetih penzija i ukidanje pogrešne klauzule po kojoj oni koji su napunili 40 godina staža, a nemaju punu starosnu granicu za penziju imaju trajno umanjenje penzija. Veliki akcenat u okviru kampanje „Jedna je majka“ je sređivanje svih porodilišta u Srbija, bolja ishrana, higijena, manje akušerskog nasilja i zaštita trudnica i porodilja su takođe jedan od prioriteta-naglasio je Obradović.

Obradović je rekao da će “Zavetnici” i “Dveri” zajednički nastupiti na parlamentarnim, pokrajinskim i izborima u Beogradu, kao i na desetak mesta na lokalnom nivou.

Na skupu su govorili i ratni veteran Siniša Jevtić, Slobodan Kostić, predsednik GO “Dveri”u Kruševcu, Miloš Ašanin, kandidat za gradonačelnika Kruševca iz ove koalicije, Goran Milenković i profesor Pravnog fakulteta u Kragujevcu prof.dr Zoran Čvorović.

M. J.

Foto: GO Zavetnici Kruševac

Ostale vesti

Komentari

  1. joca kaže:

    Do pobede! Zna se ko je najbolji!

  2. Marković kaže:

    Školovani ljudi i za primer!

  3. Milan kaže:

    Rezervna opcija snsa. Projekat snsa Milica i Zavetnici

3 thoughts on “Tribina Nacionalnog okupljanja u Kruševcu

Comments are closed.

back-to-top