Stonoteniseri Napada obezbedili vicešampionsku titulu

Postavljeno: 12.05.2021

Napadači pobedili, u prvenstvu Druge lige, u gostima ekipu Aranđelovca sa 4:1, a nastupili su i na Otvorenom prvenstvu Stonoteniskog saveza Centralne Srbije u Aleksincu, gde je najbolji rezultat ostvario Novak Zagorac

Posle kraće pauze, nastavljeno je drugoligaško prvenstvo stonotenisera. Igrači Napada zabeležili su sigurnu pobedu na gostovanju Aranđelovcu sa 4:1 i tako obezbedili vicešampionsku titulu ove sezone.

Napadači su nastupili u punom sastavu, a uvodni meč između domaćeg Dalibora Simića i Branislava Smiljkovića rešen je u tri seta u korist igrača iz Kruševca. Milan Mirković je povisio na 2:0 sigurnom pobedom nad Bogdanom Pršićem, takođe bez propuštenog seta. Siguran je bio i kapiten Vasilije Miletić koji je protiv Srećka Jankovića pobedio sa 3:1.

Usledio je poraz Milana Mirkovića od Dalibora Simića čime je domaći igrač na kratko vratio nadu svojoj ekipi. Međutim, tačku na susret stavio je Branislav Smiljković, koji nakon maratonskog meča u pet setova bio bolji od Jankovića, za konačnih 4:1 za Napad.

Meč pretposlednjeg, 21. kola, igrače Napada očekuje u nedelju, 16. maja, kada će ugostiti požarevački Proleter.

Takmičari Napada nastupili su i na Otvorenom prvenstvu Stonoteniskog saveza Centralne Srbije u Aleksincu. U jakoj konkurenciji 250 učesnika u kategoriji juniora, kadeta i mlađih kadeta, najbolji rezultat za kruševački Klub ostvario je Novak Zagorac, koji je kod mlađih kadeta došao do četvrtfinala, dok je u juniorskoj konkurenciji Branislav Smiljković u osmini finala izgubio od prvog nosioca Jovana Jockova.

Rezultati turnira bodovali su se za državne rang liste. Stonoteniski klub Napad su predstavljali i Mihajlo Karić, Anja Karić, Nikola Vranjanac, Janko Stanojević, Novak Janković, Ognjen Mijatović i Đorđe Orolić. Većina njih prošla je grupnu fazu i ostavila dobar utisak na prestižnom takmičenju, na kome je upravo STK Napad bio jedan od najbrojnijih klubova.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top