Stočna pijaca ponovo radi

Postavljeno: 10.07.2022

Nakon duže pauze stočna pijaca u Kruševcu ponovo radi i to subotom od 4 ujutru do 12 sati. Pijaca sada ima regionalni karakter, pa je i ponuda stoke raznovrsna

Na pijaci se prodaje sitna, srednja i krupna stoka, a prodavaci dolaze iz celog Rasinskog okruga, potom iz Kraljeva, Raške, Novog Pazara, Jagodine, Svilajnca…

Prema rečima Miloša Miloševića, direktora ovdašnjeg Poslovnog centra, kako bi se ispunili zahtevi korisnika, uslovi na pijaci su u ovoj godini modernizovani.

Duž cele stočne i kvantaške pijace postavljena je nova ograda u dužini od oko 700 metara, rekonstruisane su dezobarijere na ulazu u pijacu, a nabavljena je i nova digitalna vaga za merenje telesne težine žive stoke– kaže Milošević.

Takođe, pokošena je i visoka trava, šiblje i ostalo rastinje, obavljeno pozemljavanje dela pijace novim slojem zemlje, posejana je nova trava, te ofarbana ulazna vrata i informacione table.

U Poslovnom centru kažu da je ponuda na kruševačkoj stočnoj pijaci dobra, da je prodaja solidna, te da se nadaju da će, s obzirom da pijaca sada ima regionalni karakter, ponuda i potražnja biti još bolja.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top