Stižu nove količine PCR testovi na korona virus!

Postavljeno: 01.07.2020

U poslednjih nekoliko dana, prema svedočenju brojnih građana, nije bilo dovoljno PCR testova za komercijalno testiranje, a oni koji su želeli da se testiraju kažu da im je u laboratoriji rečeno da testova nema dovoljno, te da je neizvesno da li će se nastaviti sa testiranjem na lični zahtev. Kako saznajemo, nove količine testova stižu popodne, odnosno, sutra ujutru

Građani koji u ovih dana želeli da se testiraju na lični zahtev kažu da im je u laboratoriji kruševačkog Centra za humanu ekologiju rečeno da je testiranje limitirano jer nema dovoljno testova, te da je neizvesno da li će se uopšte nastaviti sa komercijalnim testiranjem.

Nezvanično, da urade test na kovid o svom trošku u poslednjih nekoliko dana dolazili su i građani iz Kraljeva, Ćuprije i drugih okolnih gradova u kojima je, kako nam je rečeno, privremeno obustavljeno komercijalno testiranje na korona virus. Samim ti, u Kruševcu je  povećan broj testiranih na lični zahtev.

Poslednja informacija je da popodne, odnosno, sutra ujutru, stižu nove količine PCR testova, te da će se nastaviti sa testiranjem onih koji to žele da učine o svom trošku.

Inače, testiranje na antitela koje se može uraditi na lični zahtev  u laboratatoriji Doma zdravlja u zgradi Dijagnostičkom centar odvija se nesmetano i tih testova ima dovoljno.

Da testova ima dovoljno i za potrebe kovid ambulante, rečeno nam je u ovdašnjem Domu zdravlja. Prema rečima direktorke ove zdravstvene ustanove, doktorke Marine Kostić, ne testiraju se svi oni koji dođu u ovu ambulantu, već pacijenti koji ispoljavaju kliničku sliku bolesti.

Komercijalno PCR testiranje obavlja se u Zavodu za javno zdravlje radnim danima i subotom od 8 do 10 časova i košta 6.000 dinara. Testiranje na antitela radi se u laboratoriji Doma zdravlja u zgradi Dijagnostičkog centra, svakog radnog dana od 10 do 12 časova, a cena ovog testa je 1.200 dinara. Uplate za oba  testiranje  moguće je izvršiti na namenski račun RFZO-  840-17750-34, a u polju poziva na broj potrebno je upisati jedinstveni matični broj građanina koji se testira.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top