Šta je pokazala prva utakmica Napretka u Makedoniji

Postavljeno: 01.07.2021

Fudbaleri Napretka na dvanaestodnevnim pripremama u Makedoniji bruse formu za novo prvenstvo Super lige Srbije. Prvu kontrolnu utakmicu odigrali su protiv Rabotničkog (0:0), a preostaju mečevi protiv Đorče Petrova, Akademije Pandev i – kao generalna proba – Skoplja

S obzirom na to da je ovo bila prva utakmica u pripremnom periodu, svakako da je prerano donositi zaključke o potencijalima sa kojima Napredak raspolaže nešto više od dve nedelje pred početak nove superligaške sezone. Šef stručnog štaba Milan Đuričić bio je u prilici da isproba više igrača i njihovu timsku interakciju, pa u tom smislu iskustva sa prijateljskog odmeravanja snaga sa Rabotničnim mogu da budu korisna.

Na teren su, naime, što na početku što kasnije tokom utakmice, istrčala čak 24 igrača: Šuljagić, S.Jovanović, Ćuković, Mršić, Milovanović, Laban, Stevanović, Krstić, Ivanić, Bačanin, Kotlajić, odnosno igrači koji su kasnije ušli – Vasiljević, Dabić, Spremo, J.Marinković, Kerkez, Tomić, Marjanović, Pantić, Đ.Jovanović, N.Marinković, Milošev, Jordanov, Rašković.

Prema „klupskom“ viđenju učinka pojedinaca, Mlađan Stevanović, koji je stigao iz Dinamo iz Vranja, pokazao se kao dobro pojačanje, dok su Đorđe Kotlajić i Luka Laban potvrdili da raspolažu ozbiljnim kvalitetima. Rastko Šuljagić je bio siguran na golu, zbog povrede je morao da bude zamenjen, ali je bitno da ona nije ozbiljne prirode.

Drugo poluvreme Napredak je igrao ofanzivno, imao inicijativu i nekoliko odličnih šansi, koje Milošev, Đorđe Jovanović, Marinković i Tomić nisu uspeli da iskoriste. Tako je utakmica završena bez realizacije i to jeste nešto na čemu će se morati raditi, kako se ne bi ponovila boljka koju je Napredak vukao većim delom prethodne sezone, a to je neefikasnost. Na drugoj strani, protivniku nije dozvoljeno da se mnogo razmaše na terenu, Rabotnički je u celom drugom poluvremenu samo jednom ozbiljnije ugrozio gol Kruševljana, ali je Vasiljević bio siguran ispred svoje mreže.

Napredak je utakmicu završio sa igračem manje, pošto je Saša Marjanović zbog protesta od sudije Arsova kažnjen crvenim kartonom. Na sreću pa je utakmica imala samo prijateljski karakter, jer je i inače sudija imao neke diskutabilne odluke na štetu po ekipu iz Kruševca.

Naravno, tim se još uvek uigrava, Đuričić ispituje najbolje kombinacije, a u Pehčevu su planirana i još tri kontrolna meča, protiv Đorče Petrova, Akademije Pandev i Skoplja. Dakle, još uvek je dovoljno prostora za doterivanje i optimizaciju forme i kombinatoriku, a po povratku iz Makedonije, zadnji deo priprema obaviće se u Kruševcu, gde Napredak 17. jula, u prvom kolu novog prvenstva, dočekuje Kolubaru.

S.M., foto: FK Rabotnički

Ostale vesti

back-to-top