Narodna stranka pita: Zašto direktor BIA govori o razvoju Kruševca?

Postavljeno: 01.07.2021

Kruševački Odbor Narodne stranke reagovao je jer je, povodom Vidovdana direktor Bezbednosno – informativne agencije Bratislav Gašić u medijima govorio o razvoju Kruševca. Ta stranka pita ko je dobio kredit, Grad Kruševac ili BIA, uz konstataciju da se Gašić koristi „stranačkim hvalisanjem”, iako je zamrzao stranačke funkcije, jer Zakon predviđa da je šef BIA nestranačka ličnost

– Vest kaže da je Bratislav Gašić, direktor BIA, govorio o planovima za razvoj grada Kruševca. Rekao je da smo „dobili kredit za taj i taj projekat“. Ono što nije rekao jeste ko je dobio kredit, BIA za izgradnju Kruševca ili Grad Kruševac? Ako je kredit dobila BIA, nije normalno da novac ulaže u „civilne projekte“, koji nemaju veze sa bezbednošću države, a ako je dobio Grad Kruševac, nije normalno da taj kredit prisvaja, odnosno da o njemu govori, direktor BIA, koji je usput i nestranačka ličnost – saopštio je kruševački Odbor Narodne stranke.

Ta stranka u saopštenju za javnost podseća da je Bratislav Gašić 23.05.2017. godine zamrzao članstvo i sve stranačke funkcije, kako bi mogao da bude izabran za direktora BIA, jer je Zakonom o Bezbednosno-informativnoj agenciji popisano da „pripadnici Agencije ne mogu biti članovi političkih partija“.

– Kako to u praksi izgleda, mogli ste da vidite u prilogu njihove regionalne televizije. Između poštovanja Zakona i stranačkog hvalisanja, baš kao i njegov šef, Gašić bira stranačko hvalisanje. Ovo na najbolji način govori o odnosu „napredne“ vlasti prema državi, njenoj bezbednosti i pravnim principima i normama. Koliko je „zamrznuti“ Gašić nestranačka ličnost, procenite i sami – navodi GrO Narodne Stranke Kruševac u saopštenju.

Ostale vesti

Komentari

  1. Dusan kaže:

    Ovi su stvarno carevi, smeta im sto se Krusevac gradi i razvija… Gasic je pre svega Krusevljanin, zatim je bivsi gradonacelnik, a onda i neko ko brine o ovom gradu i na sve moguce nacine pomaze njegov razvoj. A sta ste vi iz NS uradili za ovaj grad, sem sto ste ga pljackali do 2012. godine?

  2. Milan Lazarević kaže:

    Pre nekoliko godina naidjoh u nekim „materijalima“ na internetu na izliv besa B.Gašića, (koji je tada bio ministar vojske) na svoje partijske drugove u Kruševcu koji, eto, kakokaže, ne iskorišćavaju pare koji im je on kao moćnik obezbedio iz republičkih fondova. Sve to ide verovatno na regularan, ali ne i transparentan i pošten način. Bata je, kao što se vidi i sada, očito uveren da je sve to sasvim u redu i da može i dalje da se hvališe svojim vezama i moći preko kojih nas eto usrećava. Možemo zamisliti šta tek sve on radi na svom poslu u BIA, koji je po prirodi stvari, zaštićena državna tajna…

2 thoughts on “Narodna stranka pita: Zašto direktor BIA govori o razvoju Kruševca?

Comments are closed.

back-to-top