SSP zahteva da vlast ispuni obećanje i renovira školu u Parunovcu

Postavljeno: 25.02.2021

– Zahtevam od lokalne vlasti da konačno krene sa dugo najavljivanom rekonstrukcijom OŠ „Vladislav Savić Jan“ u Parunovcu, pozivam gradonačelnicu da konačno počne da radi svoj posao i krene da pomaže ljudima, u suprotnom mi ćemo se sami organizovati i pomoći u obnovi škole – rekao je na konferenciji za novinare Stefan Bojičić, potpredsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde.

On je podsetio na izjavu gradonačelnice Jasmine Palurović iz avgusta prošle godine, prilikom sastanka sa roditeljima u dvorištu osnovne škole u Parunovcu.

– Gradonačelnica je tada izjavila: „Obećavam ako treba od novembra ću lično doći da nadgledam radove na školi“, a ja joj sada postavljam pitanje, kako su prošli radovi i da li je ispunila obećanje da ih lično nadgleda – kazao je Bojičić. 

Nakon što je zaključio da pomenuti radovi nisu ni počeli, osvrnuo se na trenutno stanje u kome se škola nalazi.

– U starijem delu škole su, usled višegodišnjeg prokišnjavanja, otpali plafoni u dve učionice i čitav taj deo preti da se uruši. Tokom predizborne kampanje radovi na obnovi škole bili su najavljeni bilbordom na kome je pisalo „uskoro“, od tada je prošlo skoro dve godine, a odmah nakon završetka kampanje bilbord je sklonjen dok je škola nastavila da propada – kazao je on.

Potpredsednik GO SSP je podsetio i da je rebalansom budžeta iz prošle godine za rekonstrukciju krova na školi predviđeno 20 miliona dinara.

– Na žalost ni to nisu ispoštovali. Ako je gradska vlast našla 70 miliona dinara za stadion kluba koji igra seosku ligu, ako ima novac za razne spomenike, kružne tokove ili komisije onda mora da ima i za zdravlje i bezbednost naših najmlađih sugrađana – istakao je Bojičić.

Pozvao je gradonačelnicu Jasminu Palurović da „konačno krene da radi svoj posao i počne da pomaže ljudima“.

Mi smo obećali roditeljima i meštanima Parunovca, Kapidžije, Tekija, Gaglova, Šiljegovca, Bovna i Pasjaka da ćemo im pomoći u borbi za obnovu škole i zato još jednom apelujem na lokalnu vlast da krene da radi svoj posao, u suportnom ćemo se sami organizovati i pomoći u obnovi škole – napomenuo je on.

Bojčić je sa konferencije za novinare, u ime novog rukovodstva GO SSP, pozvao čelnike Srpske napredne stranke na duel.

– Ukoliko nisu hteli na duel sa starim rukovodstvom sada imaju novu priliku, samo neka izaberu televiziju,  mesto i vreme i neka nam jave – poručio je on. 

D.M.

Ostale vesti

back-to-top