SSP poziva nadležne da provere kako se rekonstruiše “Šator”

Postavljeno: 29.11.2020

Kruševački odbor Stranke slobode i pravde oglasio se još jednom povodom očuvanja Jastrepca,  sada navodeći detalje o Planu detaljne regulacije “Šator”, poručivši i da neće odustati od borbe za  zaštitu te planine od urbanizacije

SSP u saopštenju podseća da je “jednopartijska gradska Skupština” na septembarskom zasedanju usvojila Plan detaljne regulacije “Šator”, “gde je maksimalna dozvoljena visina objekta 24 metara, u urbanističkom bloku 3.2, gde se trenutno nalazi hotel “Šator”, koji se nadograđuje ili rekonstruiše, na površini od 0,58 hektara, sa maksimalnim indeksom zauzetosti od 50 odsto i minimalnom zelenom površinom od 15 odsto”.

Kada preračunate, dobićete višespratni objekat sa oko 15 hiljada kvadratnih metara i zelenom površinom od oko 9 ari. Takođe, u urbanističkom delu 3.3, gde se nalaze izgrađeni objekti bez odobrenja za gradnju, dozvoljena je izgradnja novih objekata sa maksimalnom visinom 21 metar – navodi ovdašnji odbor SSP u saopštenju.

Ta stranka pita nadležne, Republičku Direkciji za imovinu, JP “Srbijašume” i Šumsko gazdinstvo “Rasina” zašto dozvoljavaju urbanizaciju i preparcelaciju ekološkog izletišta Jastrebac, da li će preparcelisano zamljište otuđiti ili dati na korišćenje privatnim i fizičkim licima ili Gradu?

SSP pita i zašto građevinske inspekcijske službe ne provere da li investitori izvode radove u skladu sa odobrenjem za gradnju ili renoviranje objekta na Jastrepcu, te zašto glavni urbanista grada, dozvoljava urbanističko arhitektonsko uništavanje našeg grada, a sada i izletišta Jastrebac?

Od glavnog gradskog urbaniste zahtevaju da “počne da radi posao za koji nije osposobljen, ali za koji je plaćen, poštujući građevinsku struku, a ne naredbe pojedinaca”.

– Veliku podršku imamo od građana Kruševca, a zanimljivo je da nam sve veću podršku daju i članovi SNS. U pravu ste ako mislite da je moguće zaustaviti urbanizaciju našeg ekološkog blaga. Stranka slobode i pravde neće prestati da se bori da sačuva naš Jastrebac od urbanizacije – poručuju iz ovdašnjeg Odbora te stranke. 

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top