+381 64 812 51 81
Naslovna » Politika » SSP: „Bojkot nije političko, već pitanje časti i morala“

SSP: „Bojkot nije političko, već pitanje časti i morala“

– Idemo u bojkot za slobodu, za pravdu, pravo i zakone, za istinu, za život, jer smo osam godina taoci jednog režima, to jest  jednog čoveka koji odlučuje o svemu pa i o našim životima, poručeno je sa današnje konferencije za novinare kruševačkog SSP-a

Ukoliko je neko i imao sumnji da će Savez za Srbiju i ujedinjena srpska opozicija izaći na izbore i pored brojnih spekulacija u javnosti i pokušaja da se među građane unese konfuzija, mislim da smo juče sa Đačkog trga u Kragujevcu poslali jasnu poruku da nikada nismo bili jedinstveniji u borbi kao sada i u ovom trenutku i da bojkot nema alternativu – rekla je Marija Ilić Paunović, članica glavnog odbora SSP-a.

Kazala je i to da se u Srbiji živi u potpunoj atmosferi straha, da kriminal i korupcija cvetaju a siromaštvo i urušavanje institucija napreduju, da je medijsku mrak crn da crnji ne može biti, ali da zato imamo dvadesetčetvoročasnovni performans jednog čoveka koji ubeđuje narod u laži i manipulacije u koje je i sam počeo da veruje.

Zbog svega toga, poruka sa jučerašnjeg skupa u Kragujevcu je da bojkot u ovom trenutku nije pitanje političke odluke i političkog stava, već pitanje časti i morala. I nije slučajno izabran Kragujevac za konvenciju bojkora jer, ako je po tradiciji, neka i ovaj ustanak krene iz Šumadije – rekla je ona.

Ilić Paunović podsetila je i na to da SSP nastavlja da obilazi kruševačka sela, da sa mešatnima razgovara o bojkotu predstojećih izbora, te o problemima koji ih muče. Kazala je da će posetiti sva sela u Rasinkom okrugu, da će se nastaviti sa kampanjom bojkota,  kako bi došli do svakog domaćina i nezadovoljnog meštanina.

Pozivamo ljude da nam se javljaju, ukazuju na probleme u svojim sredinama, a mi ćemo ih posetiti i boriti se za svakog od njih – poručila je ona.

 Ilić Paunović osvrnula se i na transparent „Hvala Vučiću“ koji više od godinu dana stoji na istom mestu, u centru Kruševca.

Mi koji nismo zahvalni Vučiću osećamo se diskriminisano i uvređeno. Zatražili smo od gradske vlasti da nam odgovore na tri pitanja vezano za ovaj transparent, odgovore nismo dobili, a zbog nepostupanja po zahtevu za pristup informacijama od javnog značaja, sudu u Kruševcu podneli smo zahtev za pokretanje prekršajnog postupka – rekla je ona.

Novinarima se na konferenciji  obratila i Bojana Stanojević, takođe članica glavnog odbora SSP-a, a govorila je, o kako je kazala, o onome o čemu se malo govori a jako je važno, o verbalnom nasilju koje se sprovodi nad opozicionim predstavnicama u političkom dijalogu.

Svedoci smo da je generalno komunikacija među političkim protivnicima, kako u skupštini tako i u tv emisijama i na društvenim mrežama, apsolutno neprihvatljiva i nedostojna političkog života kakav se očekuje u 21.veku – rekla je ona.

Posebno se osvrnula na  verbalno nasilje nad ženama u politici što je, kako je kazala,  komunikacija koju SSP osuđuje i smatra je nedoličnom, nepristojnom i neprofesionalnom.

Komunikacija u kojoj se političke neistomišljenice ovog režima nazivaju svakakvim imenima i ne dozvoljava im se da govore u političkim emisijama, komunikacija u kojoj se na režimskim televizijama govori o njihovom privatnom životu, u kojoj se laže i ismeva politički doprinos žena, nedopustiva je i degradirajuća za sve one žene koje mogu biti važni politički učesnici u ovoj borbi– rekla je ona.

Poručila je da će SSP pružiti podršku svakoj ženi, da će podržati njenu hrabrost i odlučnost da govori protiv ovog režima koji, kako je kazala, zarobljava našu slobodu , pravo da mislimo i da budemo ravnopravne članice ovog društva.

Glas žena u ovoj borbi veoam bitan i pozivamo sve one žene koje imaju šta da kažu i imaju svoje mišljenje, da nam se pridruže, da zajedno stvorimo sistem u kome nećemo biti žigosane samo zato što smo protiv sistema koji je loš, protiv sistema u kome naša deca odlaze u druge zemlje, protiv sistema u kome je najveći minus na razgovoru za posao to što imaš decu, protiv sistema u kome trdudnice nemaju potrebnu zdravstvenu negu, protiv sistema u kome bake u penziji rade razne poslove kako bi pružile nešto svojim unucima – poručila je Stanojević. D.P.

- Idemo u bojkot za slobodu, za pravdu, pravo i zakone, za istinu, za život, jer smo osam godina taoci jednog režima, to jest  jednog čoveka koji odlučuje o svemu pa i o našim životima, poručeno je sa današnje konferencije za novinare kruševačkog SSP-a - Ukoliko je neko i imao sumnji da će Savez za Srbiju i ujedinjena srpska opozicija izaći na izbore i pored brojnih spekulacija u javnosti i pokušaja da se među građane unese konfuzija, mislim da smo juče sa Đačkog trga u Kragujevcu poslali jasnu poruku da nikada nismo bili jedinstveniji u borbi kao sada i u…

Review Overview

Rejting korisnika 2.17 ( 8 glasova)
x

Proveri i

Odbojkaši Antene sačuvali status drugoligaša

Muški odbojkaški klub Antena iz Kruševca, kolo pre kraja šampionata Druge lige Zapad, u konkurenciji deset ekipa šestim mestom sačuvao ...

Izložba “Ćirifiti” u Narodnom muzeju Kruševac

Samostalna izložba radova Kruševljanina Petra Popovića-Pirosa otvorena je u juče u kruševačkom Narodnom muzeju. Neobične “Ćirifite”, koji u sebi spajaju ...

Napredak gostuje Spartaku: U Suboticu po sva tri boda!

FK Napredak u nedelju u Subotici igra utakmicu 32. superligaškog kola protiv Spartaka. Pobeda bi, kaže šef struke kruševačke ekipe, ...

Prvi „A1 Talk“: Svetski stručnjaci predstavili izazove budućnosti

Na ekskluzivnoj onlajn konferenciji „A1 Talk“ o temi „Tehnologija u službi dobra“, koju je organizovala kompanija A1 Srbija, domaći eksperti, ...

Trajal prošao bez kazne

FSS oglasio se zvanično, donete su odluke povodom kontroverznih mečeva u domaćem fudbaluFudbalski klubovi Jagodina i Borac 1926 kažnjeni su ...