+381 64 812 51 81
Naslovna » Politika » SSP: „Bojkot nije političko, već pitanje časti i morala“

SSP: „Bojkot nije političko, već pitanje časti i morala“

– Idemo u bojkot za slobodu, za pravdu, pravo i zakone, za istinu, za život, jer smo osam godina taoci jednog režima, to jest  jednog čoveka koji odlučuje o svemu pa i o našim životima, poručeno je sa današnje konferencije za novinare kruševačkog SSP-a

Ukoliko je neko i imao sumnji da će Savez za Srbiju i ujedinjena srpska opozicija izaći na izbore i pored brojnih spekulacija u javnosti i pokušaja da se među građane unese konfuzija, mislim da smo juče sa Đačkog trga u Kragujevcu poslali jasnu poruku da nikada nismo bili jedinstveniji u borbi kao sada i u ovom trenutku i da bojkot nema alternativu – rekla je Marija Ilić Paunović, članica glavnog odbora SSP-a.

Kazala je i to da se u Srbiji živi u potpunoj atmosferi straha, da kriminal i korupcija cvetaju a siromaštvo i urušavanje institucija napreduju, da je medijsku mrak crn da crnji ne može biti, ali da zato imamo dvadesetčetvoročasnovni performans jednog čoveka koji ubeđuje narod u laži i manipulacije u koje je i sam počeo da veruje.

Zbog svega toga, poruka sa jučerašnjeg skupa u Kragujevcu je da bojkot u ovom trenutku nije pitanje političke odluke i političkog stava, već pitanje časti i morala. I nije slučajno izabran Kragujevac za konvenciju bojkora jer, ako je po tradiciji, neka i ovaj ustanak krene iz Šumadije – rekla je ona.

Ilić Paunović podsetila je i na to da SSP nastavlja da obilazi kruševačka sela, da sa mešatnima razgovara o bojkotu predstojećih izbora, te o problemima koji ih muče. Kazala je da će posetiti sva sela u Rasinkom okrugu, da će se nastaviti sa kampanjom bojkota,  kako bi došli do svakog domaćina i nezadovoljnog meštanina.

Pozivamo ljude da nam se javljaju, ukazuju na probleme u svojim sredinama, a mi ćemo ih posetiti i boriti se za svakog od njih – poručila je ona.

 Ilić Paunović osvrnula se i na transparent „Hvala Vučiću“ koji više od godinu dana stoji na istom mestu, u centru Kruševca.

Mi koji nismo zahvalni Vučiću osećamo se diskriminisano i uvređeno. Zatražili smo od gradske vlasti da nam odgovore na tri pitanja vezano za ovaj transparent, odgovore nismo dobili, a zbog nepostupanja po zahtevu za pristup informacijama od javnog značaja, sudu u Kruševcu podneli smo zahtev za pokretanje prekršajnog postupka – rekla je ona.

Novinarima se na konferenciji  obratila i Bojana Stanojević, takođe članica glavnog odbora SSP-a, a govorila je, o kako je kazala, o onome o čemu se malo govori a jako je važno, o verbalnom nasilju koje se sprovodi nad opozicionim predstavnicama u političkom dijalogu.

Svedoci smo da je generalno komunikacija među političkim protivnicima, kako u skupštini tako i u tv emisijama i na društvenim mrežama, apsolutno neprihvatljiva i nedostojna političkog života kakav se očekuje u 21.veku – rekla je ona.

Posebno se osvrnula na  verbalno nasilje nad ženama u politici što je, kako je kazala,  komunikacija koju SSP osuđuje i smatra je nedoličnom, nepristojnom i neprofesionalnom.

Komunikacija u kojoj se političke neistomišljenice ovog režima nazivaju svakakvim imenima i ne dozvoljava im se da govore u političkim emisijama, komunikacija u kojoj se na režimskim televizijama govori o njihovom privatnom životu, u kojoj se laže i ismeva politički doprinos žena, nedopustiva je i degradirajuća za sve one žene koje mogu biti važni politički učesnici u ovoj borbi– rekla je ona.

Poručila je da će SSP pružiti podršku svakoj ženi, da će podržati njenu hrabrost i odlučnost da govori protiv ovog režima koji, kako je kazala, zarobljava našu slobodu , pravo da mislimo i da budemo ravnopravne članice ovog društva.

Glas žena u ovoj borbi veoam bitan i pozivamo sve one žene koje imaju šta da kažu i imaju svoje mišljenje, da nam se pridruže, da zajedno stvorimo sistem u kome nećemo biti žigosane samo zato što smo protiv sistema koji je loš, protiv sistema u kome naša deca odlaze u druge zemlje, protiv sistema u kome je najveći minus na razgovoru za posao to što imaš decu, protiv sistema u kome trdudnice nemaju potrebnu zdravstvenu negu, protiv sistema u kome bake u penziji rade razne poslove kako bi pružile nešto svojim unucima – poručila je Stanojević. D.P.

- Idemo u bojkot za slobodu, za pravdu, pravo i zakone, za istinu, za život, jer smo osam godina taoci jednog režima, to jest  jednog čoveka koji odlučuje o svemu pa i o našim životima, poručeno je sa današnje konferencije za novinare kruševačkog SSP-a - Ukoliko je neko i imao sumnji da će Savez za Srbiju i ujedinjena srpska opozicija izaći na izbore i pored brojnih spekulacija u javnosti i pokušaja da se među građane unese konfuzija, mislim da smo juče sa Đačkog trga u Kragujevcu poslali jasnu poruku da nikada nismo bili jedinstveniji u borbi kao sada i u…

Review Overview

Rejting korisnika 2.17 ( 8 glasova)
x

Proveri i

RPK poziva privrednike: Pitajte inspektore!

„Dan otvorenih vrata sa inspektorima“, koji ovdašnja Regionalna privredna komora periodično organizuje u saradnji sa Rasinskim upravnim okrugom, biće održan ...

Srednjoškolke iz Kruševca pokreću portal za mlade

Projekat mladih Kruševljanki ušao je finale takmičenja “Svetionik znanja ” koje sprovodi Asocijacija za afirmaciju kulture –ASK. Ideja dve srednjoškolke ...

Uhapšena dvojica zbog sumnje da su ucenjivali devojku

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu uhapsili su na području Aleksandrovca F. P. (33) i B. I. (30) iz Kruševca ...

Vlada odlučila: Na vakcinaciju samo uz poziv eUprav

Od utorka, 26. januara, na svim punktovima za vakcinaciju moći će da se vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv ...

Marija Lukić povodom Jutkinog odlaska u zatvor: “Pobeda za celo društvo”

To su rečima kojima je Marija Lukić za medije prokomentarisala odlazak bivšeg predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke na izdržavanje ...