SRS predlaže besplatan parking za ekološka vozila

Postavljeno: 19.02.2021

Kruševački odbor Srpske radikalne stranke predložio je da Skupština grada uvrsti u dnevni red naredne sednice Predlog odluke o besplatnom parkiranju za ekološki čista vozila, odnosno za vozila na hibridni i električni pogon

– Aktuelna vlast mora na delu, a ne samo rečima da pokaže da zaista ima želju da Kruševljani udišu čistiji vazduh. Grad Kruševac mora biti prvi grad u Srbiji koji će svojim primerom pokazati kako treba menjati odnos prema prirodi i kako raditi u interesu prvenstveno poboljšanja kvaliteta vazduha u našem gradu – saopštava SRS.

SRS smatra da će Odluka o besplatnom parkiranju stimulisati sugrađane da se odluče za kupovinu ekoloških vozila, kojih je trenutno u Kruševcu malo.

– Vozila na hibridni i potpuno električni pogon za naše sugrađane su još uvek novost. Takva vozila, čak i polovna, nisu nimalo povoljna, ali baš zato mi kao Grad moramo nastojati da koliko možemo oslobodimo bar plaćanja parkiranja sve one koji pojedinačnim primerima žele da doprinesu očuvanju životne sredine – napominje SRS u saopštenju.

Ta stranka najavljuje ozbiljno angažovanje u očuvanju životne sredine, a uskoro će predstaviti svoj program za to.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top