Izložba vozila oštećenih u saobraćajnim nezgodama

Postavljeno: 18.05.2023

Cilj izložbe vozila oštećenih u saobraćajnim nezgodama koju je danas organizovala Policijska uprava Kruševac, Odeljenje saobraćajne policije, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, Savetom za bezbednost saobraćaja grada Kruševca, Auto-Moto Savezom Srbije, Službom hitne medicinske pomoći i vatrogascima je podizanje svesti kod mladih o važnosti poštovanja saobraćajnih propisa

Izložbu je otvorio načelnik policijske uprave u Kruševcu, pukovnik Policije Ivan Milenković, ističući da je ovaj događaj posvećen svim sugrađanima, a posebno mladim vožačima, kako bismo im približili sa kakvim opasnostima mogu da se susretnu u saobraćaju. Ovde su prikazane posledice koje nastaju kada se ne poštuju saobraćajni propisi i pomoću kojih apelujemo na sve vozače da budu oprezni i bezbedni.

– Podsećam sve, kako vozače, tako suvozače i putnike na zadnjem sedištu koliko je sigurnosni pojas važan u saobraćaju. U Kruševcu je upotreba pojasa na prednjim sedištima oko 90%, a dok je na zadnjim tek 20%. Uloga sigurnosnog pojasa jeste da nas zaštiti u slučaju nezgode, a kao zakonska obaveza postoji da bi se procenat upotrebe pojasa povećao. Neizmerno je važno voditi računa prvenstveno o svojoj bezbednosti, ali i o bezbednosti drugih u saobraćaju – rekao je Branko Stamatović ispred Agencije za bezbednost saobraćaja.

Inače, građani Kruševca u toku jedne godine plate preko milion evra kazne za saobraćajne prestupe.

Ova izložba će se održavati i sutra, 19. maja, od 9,00 do 14,00 časova.

J. Stefanović

Ostale vesti

back-to-top