Srpski i svetski atletski asovi u Kruševcu

Postavljeno: 24.06.2022

Na Atletskom stadionu u našem gradu ovog vikedna održava se Prvenstvo Srbije za seniore i seniorke u atletici.

Ono što je izvesno da nam predstoji je još jedan sportski praznik u našem gradu. Državno prvenstvo u atletici okupiće u Kruševcu više od 300 takmičara iz 55 atletskih klubova, koji će se nadmetati u 40 disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji. Takmičenja oba dana počinju u 17 sati, a svečano otvaranje je zakazano za subotu u 17 sati i 45 minuta.

Publika će imati priliku da gleda aktuelnu svetsku i evropsku šampionku u skoku udalj Ivanu Vuletu na troskoku, dok će u skoku udalj titulu državne šampionke braniti Milica Gardašević, koja je ove godine skočila lični rekord 6.81 m.

U trci na 100 m pratićemo okršaj između naše najbrže seniorske sprinterke, Milane Tirnanić i juniorske rekorderke Ivane Ilić. Boško Kijanović ponovo će napasti državni rekord Slobodana Brankovića u trci na 400 m, dok će Aleksa trčati na 100 m.

Dragana Tomašević će u bacanju diska braniti titulu državne šampionke, dok će koplje bacati vodeća juniorka na svetskim rang listama, Adriana Vilagoš. U skoku uvis Angelina Topić i Rokavec Zorana će konkurencijom pomoći jedna drugoj da skoče do najviših visina.

Rame uz rame će se u bacanju kugle boriti Asmir Kolašinac i Armin Sinančević, dok će u skoku udalj rivali biti Strahinja Jovančević i Lazar Anić.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top