Sportske igre mladih su – zakon!

Postavljeno: 23.05.2022

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih nastavio je da putuje po Srbiji, da bi se na jedan dan zaustavio i u Kruševcu.

Sportske igre mladih stigle su u Kruševac po treći put, okupivši ove godine na Stadionu “Radomir Mičić – Miče”, Sportskog centra Kruševac, rekordan broj učesnika.

– Ponovo smo u Kruševcu i veoma smo zadovoljni, jer gradimo to prijateljstvo sa decom ovog kraja, koja su već nekoliko godina i učesnici velike međunarodne završnice. Već imamo decu iz Kruševca koja su se plasirala na državno finale. Ono što smo primetili ove godine, valjda zbog epidemijske situacije i svega što nas je sprečavalo da dišemo punim plućima, je da su deca prezadovoljna, da su tereni puni, da je interesovanje veće nego ikada. U Kruševcu se okupio veliki broj dece, sa odličnim vremenima, sjajnim rezulatima i, pre svega, dobrim druženjem – rekla je Daliborka Delibašić u ime organizatora takmičenja, Dunav osiguranja Sportskih igara mladih.

Na svečanom otvaranju Igara upaljena je olimpijska baklja, a usledila su takmičenja u fudbalu, košarci, atletici i igri između dve vatre. Takmičenje je organizovano uz podršku Grada Kruševca.

– Izražavam zadovoljstvo i zahvalnost organizaciji Sportskih igara mladih jer Kruševac uvek uvrste u grad gde se organizuje jedno ovako prestižno i veliko takmičenje, koje daje mogućnost deci da se druže i takmiče, a oni najbolji i da izbore nastavak takmičenja na regionalnom i republičkom nivou.  Kao Grad nastavićemo da ih podržavamo svake naredne godine, jer Igre su zakon! – rekao je pomoćnik gradonačelnice za omladinu i sport Vladimir Petrović.

Već sutra Karavan ima sledeću stanicu. Ceremonija svečanog otvaranja manifestacije biće odražana 3. juna u Arilju, regionalno finale takmičenja biće održano u Novom Pazaru 14. juna, državno je u Vrnjačkoj Banji od 4. do 10. jula, dok će medjunarodna završnica biti u avgustu u Splitu.

Cilj Sportskih igara mladih je, kako kažu organizatori, okupljanje što većeg broja dece i mladih kako bi oni na kojima svet ostaje, druženjem kroz sport i zabavu, zajedno sa mladima iz regiona razvijali svoje društvene vrednosti čime bi izbegli breme današnjice koja u velikoj meri ima negativni trend droge, nasilja i svih vrsta intolerancije. Udruženje za sport i rekreaciju Sportske igre mladih je u decembru 2017. primljeno u članstvo u Sportski savez Srbije i u Savez za školski sport Srbije.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top